Tramvaiele liniilor 1, 8, 11, 25 si mai multe linii de troleibuz din Capitala sunt blocate din cauza unor copaci rupti de vant care au cazut pe carosabil, a declarat marti dimineata purtatorul de cuvant al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), Constantin Tobescu, citat de Mediafax. De asemenea, o femeie a fost ranita de un copac doborat de vant, marti dimineata, in zona Piata Presei Libere, aceasta fiind transportata la spital de un echipaj SMURD, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile.

Furtuna in Bucuresti (arhiva)Foto: Hotnews

Mai multe strazi din Capitala au fost inundate, marti, in urma ploii torentiale si zeci de copaci rupti de vantul puternic au cazut pe carosabil si pe masini, peste 20 de autovehicule fiind avariate. Peste 20 de masini au fost avariate in noaptea de luni spre marti de copacii doborati de furtuna, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau.

  • Starzi blocate si copaci doborati

Potrivit acestui, cel mai grav incident a avut loc pe strada Dimitrie Pompeiu, unde un copac doborat de vant a avariat cinci masini. Alte incidente au avut loc pe strazile Frunte Lata, Mozart si Lacul Tei, unde copacii au cazut pe cate doua autoturisme. Codau a mai spus ca se circula greu din cauza apei acumulate pe carosabil pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, in dreptul Institutului de Meteorologie, pe Soseaua Virtutii, Valea Oltului, Valea Ialomitei, Iancu de Hunedoara, Soseaua Progresului, Bucurestii Noi, la intersectia cu Razoare, Calea 13 Septembrie, la intersectia cu Soseaua Antiaeriana si Calea Mosilor, la intersectia cu strada Fainari.

De asemenea, nu functioneaza semafoarele la intersectia Bulevardul Basarabia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, la intersectia strazilor Mircea Vulcanescu cu Popa Tatu, pe Soseaua Giurgiului, la intersectia cu Drumul Gazarului, la intersectia Calea Mosilor cu Bulevardul Carol I, pe Drumul Sarii, la intersectia cu strada lt. Gaina si pe Soseaua Colentina, la intersectia cu Teiul Doamnei.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat ca in ultimele 24 de ore echipele ISU au intervenit la 25 de incidente, dintre care 20 au fost caderi de arbori.

Daniel Vasile a spus ca marti, de la ora 05:00, ISU a primit 15 solicitari, pentru pentru acumulari de apa si pentru copaci cazuti pe carosabil sau care au avariat case si autoturisme.

Acesta a precizat ca pompierii au mai intervenit pentru de scoate apa din subsolul unor locuinte, marti dimineata fiind in desfasurare doua interventii pe strada Brumarescu si pe Soseaua Antiaeriana.

In zona Piata Presei Libere, o femeie a fost ranita de un copac doborat de vant, marti dimineata, fiind transportata la spital de un echipaj SMURD, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti, femeia, in varsta de 31 de ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral si, probabil, o fractura de femur. Aceasta este constienta si a fost preluata de un echipaj SMURD, fiind transportata la un spital pentru a primi ingrijiri medicale.

  • Liniile RATB blocate

Circulatia pe linia tramvaielor 1, 8, 11 si 25 este blocata din cauza unui copac rupt de vant care a cazut in dreptul statie Inox, de pe Soseaua Progresului. De asemenea, troleibuzele nu circula din cauza unui copac rupt de vant care a cazut pe Bulevardul Vasile Milea, a mai spus Constantin Tobescu, purtatorul de cuvant al RATB. Echipele de interventie ale RATB sunt la fata locului, pentru a elibera drumurile blocate.

Si pe Bulevardul Iuliu Maniu, pe sensul spre Cotroceni, sunt blocate toate liniile de troleibuz. Traficul pe bulevard este aproape paralizat, cozile de masini se intind de la Gorjului pana la Piata Leu, cu blocaj pronuntat in zona Apaca, unde au fost trase pe dreapta zeci de troleibuze.

Capitala si judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Tulcea si Constanta sunt de luni, ora 21:00 pana miercuri, la ora 02:00, sub cod portocaliu de ploi, fiind prognozate precipitatii de pana la 80 de litri pe metru patrat.