Premierul Victor Ponta a declarat marti ca inaintea sedintei de guvern a facut o scurta vizita neanuntata in Drumul Taberei, pentru a vedea cum se lucreaza la metrou si a constatat ca lucrarile sunt in derulare, declaratie care vine dupa ce presedintele Traian Basescu si-a exprimat speranta ca lucrarile la metrou vor fi reluate, transmite Agerpres.

"Eu acum 20 de minute am trecut prin Drumul Taberei si lucrau oamenii la metrou. Ma tot intreb de ce mint la televizor oameni importanti si ne spun ca nu se lucreaza. Eu i-am vazut acum o jumatate de ora si nu era nici vreo vizita anuntata. M-am dus intr-un loc in care nu stia nimeni ca ajung. Lucrau toti la metrou. De ce s-a facut contractul si s-au deschis 16 gauri, in loc sa lucreze la fiecare, asta probabil ca trebuie sa o intrebe pe doamna Boagiu, dar ea nu raspunde de nimic, nici de contractele cu Iordache, nici de metrou, de nimic", a spus primul-ministru la inceputul sedintei de guvern.

De asemenea, el i-a atras atentia noului ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, asupra faptului ca lucrarile la metrou reprezinta unul dintre proiectele importante pe care le are de urmarit.

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat luni speranta ca poate prin colaborarea dintre primarul sectorului 6, Rares Manescu, si sotia acestuia, noul ministru al Transporturilor, Ramona Manescu, se va reusi reluarea lucrarilor la metroul din Drumul Taberei.

"Astazi, odata cu depunerea juramantului de catre dna Ramona Manescu, am mentionat cateva lucrari care sunt prioritare, in opinia mea. Si nu vreau sa intelegeti ca am vreo slabiciune pentru vreo lucrare sau alta din cele mentionate, dar metroul in Drumul Taberei a devenit o calamitate pentru cetateni. Poate ca, in colaborarea dintre primarul sectorului 6, dl Manescu, si sotia dansului, ministrul Transporturilor, dna Manescu, vor reusi sa reia lucrarile la metrou", a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni.

Ramona Manescu a depus luni, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura in functia de ministru al Transporturilor.