Magistratii Judecatoriei Sectorului 3 se pronunta luni asupra cererii de eliberare provizorie sub control judiciar formulate de Alexandru Bitu, inculpat in dosarul furtului de tablouri din Olanda, scrie Agerpres. La termenul din 19 august instanta a decis amanarea cererii deoarece Tribunalul Bucuresti nu a redactat hotararea prin care a admis recursul Parchetului la decizia Judecatoriei de revocare a masurii arestarii preventive in cazul lui Bitu.

Procesul privind furtul de tablouri din Rotterdam a inceput pe 13 august la Judecatoria Sectorului 3, sase inculpati in acest dosar fiind trimisi in judecata de procurorii DIICOT - Structura Centrala, pentru furt calificat.

Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infractionala a acestora este estimata la 18 milioane de euro.

Pe data de 16 iulie, Judecatoria Sectorului 3 a constatat legalitatea masurii arestarii preventive pentru Radu Dogaru, Olga Dogaru, Eugen Darie si Mihai Alexandru Bitu.

Potrivit DIICOT, au fost trimisi in judecata Radu Dogaru, Adrian Procop (in lipsa), Darie Eugen, Bitu Alexandru Mihai, Olga Dogaru si Petre Condrat (ultimul in stare de libertate). 'Din probele administrate pe parcursul urmaririi penale exista suspiciunea rezonabila ca inculpatii Dogaru Radu si Procop Adrian, cu sprijinul inculpatului Darie Eugen, au constituit o grupare infractionala in scopul savarsirii infractiunii de furt calificat cu consecinte deosebit de grave, constand in aceea ca, la data de 15/16.10.2012, pe timp de noapte si prin efractie, au sustras sapte opere de arta (picturi in ulei si acuarele)', preciza DIICOT.

Tablourile erau expuse intr-un muzeu din Rotterdam, Olanda.

Principalii suspecti in acest caz, Mihai-Alexandru Bitu, Eugen Darie si Radu Dogaru, au fost arestati preventiv pe 22 ianuarie.

De asemenea, pe 8 martie, Tribunalul Bucuresti a decis emiterea unui mandat de arestare preventiva de 29 de zile si pentru Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru.