Premierul Victor Ponta a asistat, joi dimineata, la Sfanta Liturghie de la Manastirea Putna pentru scurt timp, dupa care a plecat prin multime spre Cacica, unde va merge la basilica minor din localitate, pentru a lua parte la Sfanta Liturghie Pontificala, transmite Mediafax.

Premierul a venit joi dimineata la Putna impreuna cu sotia sa, Daciana, ei fiind insotiti de presedintele PSD si al CJ Suceava, Catalin Nechifor, dar si de parlamentari PSD si PNL. La Putna se mai afla primarul orasului Iasi, Gheorghe Nichita, presedintele CJ Bacau, Dragos Benea, vicepresedintele PSD Eugen Bejinariu, alti parlamentari de Suceava.

El a spus ca a venit la Putna pentru aceasta sarbatoare importanta si ca va merge acolo de fiecare data cand se va afla in Bucovina de sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului. Premierul a mai spus ca dupa ce va asista la slujba religioasa de la Manastirea Putna va merge la Sanctuarul de la Cacica "Basilica Minor", cu hramul Adormirea Maicii Domnului, pentru ca este o sarbatoare importanta si pentru comunitatea romano-catolica.

"Am venit ca de fiecare data la Putna si anul acesta in mod special voi merge si la Cacica. De 35 de ani ajung in Bucovina si ma simt foarte bine", a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Victor Ponta a ajuns la Manastirea Punta in jurul orei 10.00, el mergand pana acolo pe jos de la primarie, prin multime, unde s-a oprit sa vorbeasca cu oamenii.

Inainte de a intra in manastire, premierul a fost oprit de un tanar din Republica Moldova, care i-a cerut sa faca mai multe pentru Republica Moldova, Ponta raspunzandu-i ca peste doua saptamani va fi semnat contractul pentru gazoductul Iasi-Ungheni.

Tanarul a insistat si i-a cerut lui Ponta crearea unei structuri pentru Republica Moldova, acesta raspunzandu-i ca exista un ministru delegat pentru romanii din diaspora. Barbatul i-a mai spus premierului ca are un proiect de lege in acest sens, Ponta raspunzand: "Cu mare drag pentru Republica Moldova".

Premierul a mers apoi in biserica Manastirii Putna, unde s-a oprit la mormantul lui Stefan cel Mare, impreuna cu sotia sa, Daciana, dupa care a mers la slujba religioasa oficiata in curtea manastirii, unde a stat cateva minute.

Cateva mii de persoane asista la slujba religioasa oficiata in curtea Manastirii Putna de un sobor de preoti in frunte cu IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor si alti inalti ierarhi.

La slujba mai sunt prezenti si lideri ai PDL, intre care prim-vicepresedintele partidului Catalin Predoiu, secretarul general, senatorul Gheorghe Flutur si vicepresedintele PDL pentru regiunea nord-est, deputatul Ioan Balan.

Acesta este al treilea an consecutiv in care Victor Ponta participa la Sfanta Liturghie oficiata la Manastirea Putna cu prilejul sarbatorii Adormirea Maicii Domnului.

Manastirea Putna, care il are ctitor pe Stefan cel Mare, inmormantat acolo, are ca hram istoric Adormirea Maicii Domnului, iar din anul 2010, prin decizia PF Daniel, Patriarhul BOR, s-a decis ca al doilea hram al manastirii sa fie in 2 iulie, cand este pomenit Stefan cel Mare, care a fost trecut in randul sfintilor in anul 1992.

Premierul a plecat apoi spre Cacica, in timp ce Daciana Sarbu a asistat in continuare la slujba de la Manastirea Putna, unde ar urma sa se intoarca si Victor Ponta, in jurul orei 12.30.

La Cacica, premierul va lua parte la Sfanta Liturghie Pontificala oficiata cu prilejul sarbatorii Adormirea Maicii Domnului, hramul bisericii romano-catolice din localitate, care este sanctuar national. Liturghia Solemna Pontificala este oficiata de PS Petru Gherghel, episcop de Iasi, iar la aceasta mai participa numerosi preoti din tara si din strainatate, intre care PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi si PS Joan Piris Frigola, episcop de Llieda- Spania, care va avea un mesaj special pentru pelerinii veniti la Cacica.

La ceremonie iau parte cateva mii de pelerini din Romania, Polonia, Austria, Germania, Ungaria si Italia.