Formatiunea populista si xenofoba Liga Nordului a denuntat politicile Guvernului italian privind integrarea imigrantilor, dupa ce patru romani l-au agresat pe un italian intr-un bar din regiunea Toscana, relateaza presa italiana, citata de Mediafax.

In urma cu cateva zile, patru romani in stare de ebrietate au avut o altercatie cu un italian, intr-un bar din localitatea Cortona, in regiunea Toscana. Italianul a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce a fost batut de cei patru imigranti.

"Aceasta situatie este rezultatul ospitalitatii italiene fata de imigranti fara a le cere sa respecte regulile", a reactionat Marco Casucci, un lider regional al Ligii Nordului, citat de site-ul local ArezzoNotizie.it.

"Cand se intampla astfel de lucruri, nu ne putem face ca nu am vazut si nu am auzit; comunitatea trebuie sa se solidarizeze cu tanarul italian agresat si sa ceara cu forta expulzarea acestor oameni necivilizati, al caror unic scop in viata este sa traiasca pe spinarea noastra, sa se imbete de dimineata, sa joace la aparate si sa agreseze italieni", a continuat Casucci.

"Noi am spus de mult ca imigratia necontrolata va genera probleme de siguranta publica, dar nu ne-a ascultat nimeni. (...) Este clar ca actualele politici pentru integrarea strainilor au esuat lamentabil", a subliniat politicianul italian.

Liga Nordului critica in mod constant si vehement politicile Guvernului de la Roma in domeniul imigratiei, cerand limitarea numarului strainilor primiti in Italia. Zilele trecute, un lider al formatiunii populiste si xenofobe a comparat-o cu un urangutan pe Cecile Kyenge, un ministru de culoare din cadrul Guvernului italian responsabil de Integrarea imigrantilor. "Face o treaba buna ca ministru, dar poate ar trebui sa o faca in tara sa (Republica Democrata Congo - n.red.). Cand ma uit pe Internet la membrii Guvernului ma linistesc. Iubesc animalele, stiti bine ca imi plac lupii si ursii, dar cand vad imagini cu Cecile Kyenge nu pot sa nu ma gandesc la asemanarile cu un urangutan, chiar daca stiu ca nu este asa", a spus Roberto Calderoli, unul dintre liderii Ligii Nordului si vicepresedinte al Senatului italian.