Generalul Mihail Eugen Popescu, fost sef al Statului Major General in perioada 2000-2004, a murit joi seara, la varsta de 65 de ani, in urma unui infarct, au precizat oficiali ai Ministerului Apararii Nationale (MApN) pentru Agerpres.

Generalul Mihail Popescu se afla la casa de vacanta din Vatra Dornei cand a incetat din viata.

"Conducerea Ministerului Apararii Nationale a primit cu profunda tristete vestea incetarii neasteptate din viata a generalului Mihail Eugen Popescu. Decesul este dureros atat pentru familie, dar si pentru Armata Romaniei, pentru ca generalul Popescu avea doar 65 de ani, era in plina putere, avand inca multe de oferit din experienta sa", se arata intr-un comunicat transmis vineri de MApN.

Potrivit comunicatului, vestea mortii fostului sef al SMG, in timpul caruia Romania a primit invitatia de a se alatura Aliantei Nord-Atlantice, a fost primita cu tristete de oficialii MApN.

"De acea perioada a activitatii sale sunt legate evenimente importante. Romania a primit invitatia de a se alatura Aliantei Nord-Atlantice, in timpul Summitului NATO de la Praga, iar la 15 aprilie 2004, generalul Mihail Popescu a participat la ceremonia organizata la Mons cu prilejul admiterii celor noi sapte state in Alianta Nord-Atlantica. Generalul Mihail Popescu a fost primul sef de Stat Major General care a reprezentat Romania la Comitetul Militar al NATO", aminteste MApN.

De asemenea, generalul Mihail Popescu a inaugurat, impreuna cu ministrul apararii nationale de atunci, sistemul tip videoconferinta prin care conducerea ministerului poate sa comunice cu militarii romani aflati in misiune in teatrele de operatii.

"In cei 35 de ani de cariera militara, a format multi tineri ofiteri care au slujit tara cu credinta, iar numirea sa in functia de sef al Statului Major General, in anul 2000, a reprezentat o dovada a recunoasterii experientei dobandite de-a lungul timpului. Ministerul Apararii Nationale aduce un ultim omagiu celui care a avut un rol deosebit in elaborarea conceptiei de restructurare si modernizare a organismului militar. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", se arata in comunicat