Europarlamentarul PNL Cristian Busoi, pe care premierul Ponta a anuntat ca il va propune presedinte al CNAS, in locul lui Doru Badescu, este licentiat in medicina si drept si are doctorat in sanatate publica si management sanitar, transmite Mediafax.

In varsta de 35 de ani, Busoi a absolvit in 2003 Facultatea de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila" Bucuresti, iar apoi si-a completat studiile la Colegiul National de Aparare, unde a avut lucrarea de absolvire "Reforma serviciului militar in Romania", la Facultarea de Drept din Universitatea "Titu Maiorescu" Bucuresti si la Institutul Diplomatic Roman.

In 2010, si-a luat doctoratul in sanatate publica si management sanitar, la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara. Intre 2003 si 2007, Cristian Busoi a profesat ca medic, iar din 2009, ca notar public, la un cabinet din Bucuresti.

Originar din Drobeta Turnu Severin, Busoi a intrat in politica in 1996, fiind pana in 1998 vicepresedinte fondator al Organizatiei Tineretului National Liberal (TNL) Mehedinti, dupa cum mentioneaza in CV-ul de pe site-ul propriu. Din iunie 2009, este vicepresedinte PNL Timis.

In perioada octombrie 2002 - mai 2004, a fost consilier al vicepresedintelui PNL Calin Popescu-Tariceanu, iar intre decembrie 2004 si aprilie 2007, deputat. Din august 2009, Cristian Busoi este europarlamentar.

Doru Badescu a demisionat de la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), iar pentru postul de presedinte va fi propus europarlamentarul PNL Cristian Busoi, a anuntat joi seara premierul Victor Ponta.