Un tren de calatori s-a ciocnit joi cu un tren gol care stationa la aproximativ 30 km vest de Buenos Aires, informeaza posturile de stiri argentiniene citate de AFP. In urma coliziunii, circa 50-60 de persoane au fost ranite.

La fata locului au sosit echipe de salvare care, cu ajutorul voluntarilor, au ajutat pasagerii raniti. Zeci de ambulante s-au deplasat la locul faptei.

"Cu privire la numarul de morti, astept confirmarea judecatorului care s-a deplasat la fata locului', a declarat pentru postul de televiziune C5N Lucas Ghi, primarul localitatii Moron, situata nu departe de locul accidentului, precizand ca "exista mai multe zeci de raniti, aproximativ intre 50 si 60 de persoane".

Accidentul s-a produs la ora locala 7:30 (13:30 ora Romaniei). Spitalele din zona au intrat in stare de alerta imediat dupa accident, pregatindu-se sa preia ranitii, majoritatea suferind de rani usoare.

Localnicii nu au ezitat sa le dea o mana de ajutor echipelor de interventie sosite la locul accidentului pentru a-i scoate pe pasagerii blocati in vagoanele avariate, in apropiere de gara feroviara din Castelar, la circa 30 de kilometri vest de capitala Buenos Aires. In ciuda socului, cele doua trenuri nu au deraiat. Trenul stationar era gol si astepta un semnal pentru a intra intr-un atelier de reparatii.

La 22 februarie 2012, la Buenos Aires a avut loc o tragedie feroviara ce s-a soldat cu 51 de morti si 700 de raniti. Un tren de calatori din aglomeratia urbana Buenos Aires s-a ciocnit violent de tampoanele din statia Once. Evenimentul a emotionat intreaga tara si a relevat starea degradata a cailor ferate in urma privatizarii acestora in anii 1990.