Un velier german, de peste noua metri lungime, a esuat joi dimineata la Constanta, in jurul orei 2. 25, pe stancile din fata Comandamentului Flotei, de pe faleza Cazinoului, transmite Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Garzii de Coasta, Marius Ovidiu Niculescu, navigatorul solitar Hans Fritze Joachim, in varsta de 61 de ani, aflat la bordul iahtului Laura, sub pavilion Germania, a esuat pe platforma stancoasa in timp ce se afla in traversare prin fata Portului Tomis, venind dinspre Sulina.

La randul lor, dispecerii Serviciului SAR (Salvarea Vietii Omenesti pe Mare) au declarat ca din informatiile obtinute in urma esuarii navigatorul a vrut sa intoarca brusc dupa ce a remarcat ca a ratat intrarea in Portul Tomis, dar necunoscand topografia locului si adancimile, sub influenta vantului puternic din nord-est, a esuat pe stanci.

Navigatorul german a fost recuperat de o ambarcatiune si in prezent este sub observatie la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, fiind diagnosticat cu tulburari de tensiune arteriala.