Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat luni ca salariile sefilor de companii de stat care au deja contracte de management nu mai pot fi modificate, ordonanta care plafoneaza salariile conducerii executive in aceste institutii nefiind retroactiva, informeaza Agerpres.

"Sunt doua chestiuni distincte: astazi avem o ordonanta de urgenta care plafoneaza salariile tuturor managerilor alesi la sase salarii medii pe ramura. In ceea ce priveste salariile celor care au deja contracte de management ele nu mai pot fi modificate pentru ca ordonanta nu e retroactiva. Dar daca discutam despre situatia generala din Romania, despre nivelul de salarizare, intr-adevar ordonanta este binevenita si o sustin", a declarat Relu Fenechiu, care a participat la sedinta grupului deputatilor liberali la Palatul Parlamentului.

El a precizat ca salariul directorului CFR Marfa este un salariu corect in contextul performantei manageriale.

"Directorul de la CFR Marfa, pe care eu il apreciez, mi-a adus un raport al activitatii sale care arata ca de cand este dumnealui director a castigat contracte pentru CFR Marfa de peste 90 de milioane de lei. Patru ani in urma toti ceilalti directori nu au reusit la un loc sa adune niciun leu venituri la CFR Marfa din contracte nou incheiate. Pentru un astfel de director eu consider ca un salariu de 9.000 de euro este binevenit pentru ca rasplatim performanta. In ordonanta aprobata miercuri se vorbeste de salarii fixe, dar se vorbeste mai departe de venituri obtinute in baza unor criterii de performanta. Iar daca exista aceste criterii cu siguranta ca managerii vor putea sa obtina venituri mai mari", a mai spus Fenechiu.

Intrebat daca va rasplati si alti directori daca vor obtine performante, Fenchiu a spus: "In conditiile respectarii legii, da".