Inscrierea la gradinita a copiilor care merg pentru prima oara in invatamantul prescolar incepe de astazi, 3 iunie, si se desfasoara pana pe 21 iunie. Potrivit Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pe 25 iunie vor fi afisate listele copiilor inscrisi, precum si locurile libere, acolo unde acestea exista.

Amintim ca pe 31 mai s-a incheiat etapa dedicata reinscrierii copiilor la gradinita; in aceasta etapa, parinitii i-au reinscris la gradinita pentru un nou an scolar pe copiii care erau deja cuprinsi in acest sistem de invatamant.

Inscrierea copiilor nou-veniti se face de luni pana vineri, intre orele 8:00 - 18:00. Acolo unde vor fi mai multi copii pe un loc, se vor aplica criterii generale de departajare, cum ar fi: apropierea de domiciliul copilului, existenta unui frate / a unei surori a copilului inmatriculat/a la gradinita la care se solicita inscrierea, parinte / tutore unic intretinator de familie, existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului.

Criteriile generale sunt aprobate de Consiliul de administratie al gradinitei si se aplica in baza unor documente doveditoare, prezentate de parintii / reprezentantii legali ai copilului.