UDMR Mures reclama aparitia unor afise "provocatoare si jignitoare antimaghiare" in Liceul Pedagogic "Mihai Eminescu" din Targu Mures, printre care unul cu inscriptia "Ardealul pamant romanesc", conducerea ISJ Mures declarand ca asteapta o informare de la unitatea de invatamant, relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de UDMR Mures, in salile de clasa si pe coridorul Liceului Pedagogic "Mihai Eminescu" din Targu Mures au aparut inscriptii "provocatoare si jignitoare antimaghiare".

"Condamnam manifestarea extremista si somam conducerea Liceului Pedagogic sa aiba o atitudine prompta in rezolvarea tensiunilor etnice dintre elevii romani si maghiari. Din pacate, acest incident este un alt exemplu care arata ca problemele de convietuire romano-maghiare din Targu Mures nu sunt solutionate in mod satisfacator", arata UDMR Mures.

Organizatia invita partidele politice si organizatiile non-guvernamentale "sa depaseasca declaratiile politice, sa ia in serios acest incident si prin decizii politice sau administrative sa gaseasca solutii corespunzatoare".

Presedintele UDMR Mures, Brassai Zsombor, a declarat pentru Mediafax ca mesajele respective erau in limba romana si ca fotografia unuia dintre ele a fost publicata in presa locala de limba maghiara. Pe unul dintre afise aparea inscriptia: "Ardealul pamant romanesc".

La randul sau, inspectorul scolar general al judetului Mures, Stefan Somesan, a declarat, initial, pentru Mediafax ca nu are informatii despre astfel de afise, dupa care a revenit, spunand ca a luat legatura cu directorul liceului, care l-a informat ca vinerea trecuta au aparut, intr-adevar, doua astfel de afise.

"Conducerea liceului a spus ca au aparut intr-adevar doua inscriptii pe usi. Urmeaza sa ne faca o informare maine (joi - n.r.)", a mai declarat Somesan.