Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri ca Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara va "avea alta conducere", in urma scandalului declansat de descoperirea de lapte contaminat cu aflatoxina. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a confirmat, pentru Digi24, ca Mihai Turcanu, seful ANSVA, a fost demis.

Premierul Victor Ponta a afirmat, la inceputul sedintei saptamanale de guvern, cu "in ultima luna ANSVA, declansand controale, a calcat pe un musuroi extrem de mare de interese si nereguli" si ca sustine "cele mai radicale masuri impotriva celor care nu respecta standardele" in materie.

Pe de alta parte, primul ministru a avertizat ca "riscam sa cadem intr-o panica si sa constatam ca nimic nu mai putem consuma".

Victor Ponta a precizat ca a discutat cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si cu directorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Mihai Turcanu, convenind "masuri de reorganizare a conducerii" institutiei, care sa vizeze o "comunicare mai bun, mai eficienta, proceduri mai clare, sa nu ne trezim ca explodeaza doua-trei-cinci lucruri in acelasi timp".

"Trebuie sa fi foarte stricti dar sa nu nastem panica", a adaugat el, precizand: "O sa avem alta conducere la ANSVSA", fara sa pronunte insa numele lui Turcanu.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a confirmat pentru Digi24 demiterea lui Turcanu.

UPDATE Viorel Andronie ar putea prelua functia de director al ANSVSA, au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discutiilor. Viorel Andronie a ocupat functia de director de cabinet in ANSVSA in 2010.