Remus Pricopie: Ministerul Educatiei a propus revenirea clasei a IX-a la liceu si eliminarea probei transdisciplinare din examenul de la finalul gimnaziului in 2016

de R.P.     HotNews.ro
Marţi, 26 februarie 2013, 19:09 Actualitate | Esenţial


Remus Pricopie
Foto: Agerpres
Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, a propus marti comisiei de specialitate de la Camera Deputatilor o serie de modificari la Legea invatamantului, printre care revenirea clasei a IX-a la liceu si reintroducerea pozitiilor de educator si invatator cu studii medii. "Clasa a noua va ramane in cadrul liceului. Ministerul Educatiei a prezentat comisiei un punct de vedere in legatura cu acest lucru", a declarat Remus Pricopie la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

"Aceasta clasa trebuie sa revina la liceu, altfel vom asista la o bulversare extrem de mare, asa cum s-a mai intamplat de cand tot implementam Legea 1/2011. Eu nu am vazut un concept educational care sa justifice mutarea clasei a noua de la liceu. Exista tari care prin traditie au liceul de trei ani si au infrastructura scolara construita in aceasta logica, asa cum exista tari care au liceele de patru ani", a continuat minstrul Educatiei.

O alta modificare propusa de Ministerul Educatiei Nationale este reintroducerea pozitiilor de educatori si invatatori cu studii medii. Remus Pricopie a declarat ca "prin Legea 1/2011 pozitiile de educator si invatator erau scoase. Ceea ce facem noi este sa reintroducem aceste pozitii in conditiile in care liceele pedagogice fac parte din arhitectura invatamantului romanesc. Ar fi un nonsens sa renuntam la ele. Am propus sa fie abrogat articolul care obliga ministerul sa concedieze peste noapte 16.000 de cadre didactice".

A treia propunere se refera la examenul de la finalul ciclului gimnazial si va fi aplicata din 2016, transmite Agerpres. "Propunem sa se elimine proba transdisciplinara. Examenul se va sustine la limba romana, matematica si va avea doua componente noi, evaluari facute in timpul anului scolar, in clasa a VIII-a, la limba straina si informatica", a afirmat ministrul Educatiei.

Amendamentele au fost aprobate de catre membrii Comisiei pentru invatamant din Camera Deputatilor cu 22 de voturi "pentru" si 2 "impotriva". Acestea urmeaza a fi supuse votului plenului Camerei Deputatilor si apoi Senatului, care este camera decizionala.

Ce prevede Legea Educatiei in acest moment

Amintim ca Legea Educatiei Nationale care a intrat in vigoare in 2011 prevede trecerea clasei a IX-a de la liceu la gimnaziu, incepand cu generatia de elevi care a intrat in clasa a V-a in anul scolar 2011-2012. In consecinta 2016 ar fi primul an in care clasa a IX-a s-ar face la gimnaziu, conform legii educatiei in forma in care este in vigoare la acest moment.

Tot Legea Educatiei, la articolul 74 alin. 5 prevede ca "la finalul clasei a IX-a, in baza unei metodologii elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, se realizeaza o evaluare nationala obligatorie a tuturor elevilor. Rezultatele evaluarii se exprima printr-un punctaj, similar testelor internationale. Evaluarea se realizeaza prin urmatoarele probe:
a) o proba scrisa la limba si literatura romana;
b) o proba scrisa la limba materna;
c) o proba scrisa transdisciplinara la matematica si stiinte;
d) o proba scrisa la o limba de circulatie internationala;
e) o proba practica de utilizare a calculatorului, sustinuta in timpul anului;
f) o proba orala transdisciplinara de evaluare a competentelor civice si sociale, sustinuta in timpul anului.
(6) Rezultatele evaluarii nationale se inscriu in portofoliul educational al elevului".

Art. 75. - (1) Absolventii invatamantului gimnazial dobandesc diploma de absolvire, parte a portofoliului educational, si foaia matricola, parte a portofoliului educational

Art. 76. - (1) Dupa absolvirea gimnaziului, elevii urmeaza liceul sau scoala profesionala.
(2) Admiterea la liceu sau la scoala profesionala se realizeaza dupa urmatoarea procedura:
a) in cazul in care numarul de candidati nu depaseste numarul locurilor oferite de unitatea de invatamant, admiterea se va realiza pe baza portofoliului educational al elevului;
b) in cazul in care numarul de candidati este mai mare decat numarul locurilor oferite de unitatea de invatamant, admiterea se face luand in calcul in proportie de 70% portofoliul educational al elevului, media de absolvire a invatamantului obligatoriu, precum si media la probele de la evaluarea nationala de la sfarsitul clasei a IX-a si in proportie de 30% nota obtinuta la proba de admitere stabilita de unitatea de invatamant.
(3) In cazul mediilor egale, diferentierea se face pe baza portofoliului educational al elevului".

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5018 vizualizari

 • -11 (29 voturi)    
  DOMNULE PRICOPIE... (Marţi, 26 februarie 2013, 20:12)

  Rose1 [utilizator]

  ...VA IUBESC! In sfarsit citesc si eu o stire "normala", conforma cu situatia reala din teritoriu! Astept comentariile postacilor de profesie carcotasi!
  • +1 (23 voturi)    
   Iubeste-l tu! (Marţi, 26 februarie 2013, 20:34)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

   Noi nu iubim comunistii, prostii si mai ales incompetentii!!!...
   • -2 (18 voturi)    
    NICI EU, DOMNULE MARIAN EUGEN... (Marţi, 26 februarie 2013, 22:39)

    Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    ..., dar fiti, va rog, mai atent ce epitete folositi cand "atacati" imaginea din oglinda!
   • -1 (9 voturi)    
    pai, merita (Miercuri, 27 februarie 2013, 9:22)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    ca face exact ce zice abramburica.
    de fapt tot ea conduce menisterul, prin acest secretar al sau. prin proxi.
  • -7 (15 voturi)    
   sa fie ordine in locul haosului funeresc (Marţi, 26 februarie 2013, 23:41)

   busola [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

   Reformele pedelicului Funeriu au produs numai efecte negative: rezultatele proaste calitativ ale elevilor dovedesc fara tagada ca invatamantul concentrat numai pe competente in dauna deprinderilor de baza si a valorilor universale este gresit.

   Resursele de spatiu si de cadre din Romania au fost incorect evaluate de precedenta guvernare. Au facut o gramada de schimbari dupa ureche, nefundamentate, fara studii de impact. Nu doar introducerea clasa 0 sau scoaterea din liceu a clasei a IX-a ci intreaga Lege a Educatiei trebuie refacuta.

   In opinia mea singura posibilitate de salvare a romanilor este invatamantul, iar singura salvare a invatamantului este calitatea profesionala a profesorilor. Acolo, in acea calitate profesionala, e concentrata toata miza.
   • +1 (11 voturi)    
    Tu ma faci sa rad (Miercuri, 27 februarie 2013, 2:25)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui busola

    Ala incerca sa implementeze si la noi, timid, chestii care functioneaza in lumea civilizata cu sisteme de invatamant puternice.
    Efectele negative ale invatamantului bazat pe memorare se vad deja, tara e la limita colapsului. Noroc ca au fost deschise granitele si au plecat cateva milioane bune....in tarile unde exista meritocratie datorita unui invatamant concentrat pe creerea de competente cum le spui tu.
    Prea tarziu ca sa mai ceri calitati profesionale de la profesori....ce a fost mai bun a plecat de mult din tara.
   • +2 (4 voturi)    
    altu' (Miercuri, 27 februarie 2013, 12:11)

    mircearh [utilizator] i-a raspuns lui busola

    Ba, sunt rare situatiile din care poti extrage clar concluzia ca un individ e redus mintal .
    Asta e una din ele.
    Comparatiile dintre Funeriu si suita de incompetenti rulati la acest minister, in frunte cu Andronescu, mi se par de-a dreptul scarboase.

    Cine e Funeriu si cine sunt politrucii care l-au precedat / succedat ?
    Ce a facut Funeriu in putinul timp petrecut ca Ministru si ce au facut incompetentii care au distrus sistemul de invatamant ?
    Funeriu a avut initiative de bun simt. A incercat o dezrobire a profesorilor de sub papucul sindical, a incercat trierea elevilor buni de loaze la Bac, si multe alte reforme in universitar si pre-universitar.
    Restul ce au facut : s-au asezat capra pentru afaceristii cu facultati private, au modelat un sistem in care plagiatorii si lenesii sa prevaleze, s-au jucat de-a " uite a 9-a, nu-i a 9-a " , au reinstituit autoritatea sindicala abuziva si per ansamblu au ruinat invatamantul.

    Pai comparati perioada de ministeriat a lui Funeriu cu epoca Andronescu ? Nu v-ar fi rusine ?

    Sincer, faptul ca politrucul asta controlat de Andronescu continua ping-pongul cu clasele de liceu nu ma mira catusi de putin. De ce sa avem stabilitate in sistem cand putem avea haos, prin care sa se strecoare toate panaramele?
 • -2 (12 voturi)    
  http://www.containex.fr/fr/secteur-communal.aspx (Marţi, 26 februarie 2013, 21:01)

  SRA [utilizator]

  Cea mai mare greseala a reveni clasa IX la liceu. Acest ins," ministru ", nu are minime cunostiinte de ce este in lume.

  De altfel si clasa pregtitoare intoarsa la gradinita este o alta greseala !!!

  In lumea buna, clasa pregatitoare incepe de la vârta de 4 ani si este in scoala gimnaziala, copii in aceasta clas nu sunt notati dar incep sa se obisnuiasca cu viata scolara si nu cea prescolara din gradinita.

  Probabil infrastructura nu permitea, dar acesti insi responsabili au uitat ca dotatiile technice permit in cateva saptamani a adapta infrastructura a raspunde exigentei pedagogice !!!

  Exemplu Elvetiei, cu baracamente de ultimul model adaptate permit primirea clasei pregatitoare in cadrul scolii.

  Iata solutia si clasa pregatitoare ramanea in scoala,

  http://www.containex.fr/fr/secteur-communal.aspx
  • 0 (10 voturi)    
   HEI SRA! (Miercuri, 27 februarie 2013, 1:51)

   Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   Te obligi tu, gratis, sa livrezi cateva mii de"baracamente", care sa rezolve problema spatiilor scolare?! Lucrezi in invatamant si sti despre ce este vorba?! Sti ca dupa 8 ani de "reforme" basisto-pedliste sunt in Romania - tara ta - mai multe mii de scoli care inca nu au autorizatie sanitara de functionare?! Ca alte sute de scoli si gradinite s-au inchis - mai ales in mediu rural - si mii de copii au abandonat sistemul de invatamant ingrosand numarul analfabetilor?! Da-mi 3(trei) motive logice pentru mutarea clasei a-IX-a la gimnaziu! De peste o suta de ani, invatamantul romanesc a functionat pe sistemul 4 - 4 - 4! Chiar si comunisti, care pentru catva ani au adoptat sistemul sovietic, au revenit in cele din urma la sistemul 4-4-4, si acest sistem la facut olimpic international la chimie chiar si pe "omul de stiinta" Daniel Funeriu, care a "fugit" din tara in clasa a-XI-a si a revenit abea dupa 18 ani, special, ca sa distruga scoala romaneasca, care la facut om! Nu avem nevoie de idei trasnite din Occident si nici de "baracamente" ca in Elvetia! Avem nevoie de oameni dedicati si patrioti, care sa gandeasca si sa faca scoala in Romania pentru romani!
   • +6 (6 voturi)    
    sugestie (Miercuri, 27 februarie 2013, 9:05)

    thebblack [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

    ce ar fi daca pur si simplu nu am mai construi sute si mii de biserici si din banii aia finantam sistemul de invatamant cu tot ce inseamna el (spatii, profesori, materiale, echipamente)?
   • +2 (6 voturi)    
    vezi ca incurci armetica (Miercuri, 27 februarie 2013, 11:06)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

    despre anii guvernarii basisto pedeliste, din care patru consumati dea guvernare pnl, cu psd in spate, si unul pdl cu psd, raman vreo doi de guvernare cu pm din pdl.
    timp in care, la invatamant fura si abrambura pretz da aproape un an.
    ce vorbesti acolo ?
    sau te paste roza ??
  • +3 (7 voturi)    
   las domle elvetia (Miercuri, 27 februarie 2013, 3:45)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui SRA

   in rusia cum e ?
 • +1 (11 voturi)    
  Nivelari (Marţi, 26 februarie 2013, 21:06)

  OZN [utilizator]

  Am apreciat si apreciez mult Legea 1/2011 dar trebuie sa recunosc ca in anumite zone au aparut niste scapari (probabil inerente). Chiar daca nu sunt deloc un fan al guvernarii actuale, trebuie sa recunosc ca in zona invatamantului, cu toate balbaielile politice ale colegilor de guvernare, mesterul Pricopie n-a calcat in prea multe gropi. Inclusiv modificarile de acum par pertinente - daca ai bagat clasa 0 in scoli si vrei sa o tii acolo unde drac mai bagi si clasa a 9-a in acelasi timp?
  • -5 (11 voturi)    
   ATI APRECIAT O LEGE CARE... (Marţi, 26 februarie 2013, 23:15)

   Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui OZN

   ...nu a intrat niciodata in vigoare! Chiar domnul Funeriu a blocat-o imediat dupa impunerea ei intempestiva si cu mare tam-tam, cand si-a dat seama(sau a fost tras de maneca) cand persoane interesate din PDL si-au dat seama ca aplicarea ei le-ar leza interesele! Asa ca imediat dupa promulgarea legii au aparut , in cascada, o succesiune de "ordine" ale domnului ministru Funeriu, care au blocat sau au amanat sine die(la Sfantul Asteapta!), paragrafe intregi ale legii, care astfel a fost golita de continut! Guvernele Ponta1 si 2 se straduiesc de vreo zece luni sa repuna invatamantul romanesc pe linie, anuland si indreptand aberatiile si aiurelile facute de "omul de stiinta" Funeriu si mizeria de lege cu care va ramane(din pacate) in istorie! Neavand bani pentru o reforma reala, Funeriu s-a pus pe "schimbari" de dragul schimbarii! Asa a aparut aiureala cu "clasa zero" si aiureala cu "clasa aIX-a la gimnaziu"! Acu' domnul Pricopie sestraduieste sa "repare" stricaciunile si sa aduca lucrurile in matca lor fireasca!
   Intrebare neretorica: ati vrea ca fiul/fiica Dvs. sa se indrepte catre o cariera didactica, stiind ca dupa 5 ani de facultate(licenta&masterat) va primi un salariu de 800lei?! Cu banii astia trebuie sa manance, sa se imbrace si, in general, sa traiasca, fara sa mai astepte "contributia" Dvs.! Astept parerile Dvs.!
   • +7 (9 voturi)    
    apropo de salar (Miercuri, 27 februarie 2013, 3:56)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

    menistru' vostru nu vrea sa recunoasca cursurile de perfectionare, platite de invatatori, precum si multele examinari, care ar aduce educatorii si invatatorii la nivelul profesori si platiti ca atare.\
    saispreze mii raman cu buza umflata, dupa ce au muncit ani de zile si au platit cursurile de perfecionare.\c

    conf. legii, madam abramburica trebuia sa le recunoasca, inca din vara trecuta, aceste eforturi si sa le echivaleze pregatirea la nivel de profesor. asta era numai pentru cei deja in sistem, urmand ca in timp sa fie inlocuiti cu profesori cu cursuri superioare pedagogice.

    deci mai draga, lasa mata povestea cu ai opt sute, ca nici p'aia nu'i da procopie asta.
    • +1 (5 voturi)    
     CHIAR DACA ESTE MINISTRU... (Miercuri, 27 februarie 2013, 9:39)

     Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     ...domnul Marius Pricopie nu ar putea "recunoaste" niste cursuri de perfectionare facute de invatatori si educatori, pe banii lor, si cu atat mai putin nu le-ar putea echivala cu o licenta universitara, care i-ar aduce "la nivelul profesorilor si platiti ca atare"!
     Daca "cursurile" de care vorbiti sunt cursurile unei facultati facute in regim de FF sau ID, fiind finalizate si cu o diploma de licenta, atunci ar putea fi posibila echivalarea! Cred ca am vazut zilele acestea o stire de la MEN, care spunea ca s-a revenit, la nivelul invatamantului prescolar si primar, la vechea schema de incadrare si astfel educatorii&invatatorii nu mai sunt obligati sa aibe sau sa-si faca o licenta universitara! Cei care au deja una, pot sa o fructifice participand la concursurile de titularizare pentru nivelul gimnazial si liceal!
     Sunt sigur ca aceasta "schimbare a schimbarii" a fost facuta din ratiuni financiare! Anul acesta Romania trebuie sa ramburseze 6,7 miliarde de euro din imprumuturile externe, iar in 2014, 5,6 miliarde euro! Iata de ce nici in bugetul pe 2013 nu s-a putut repartiza educatiei cei 6% din PIB prevazuti in lege! Probabil ca din acelasi motive s-a renuntat la "transformarea" educatorilor si invatatorilor in "profesori", situatie care ar fi presupus si o alta incadrare salariala! Va mai pot spune ca salariile din educatie sunt platite, conform legii, de catre administatiile locale(primarii) , iar primarii au anuntat guvernul ca nu au bani pentru nici un fel de mariri de salariu, platind cu mare dificultate si salariile actuale! De exemplu, primarul municipiului in care locuiesc a anuntat pe directorii scolilor ca primaria nu are fondurile pentru plata salariilor marite, castigate in instanta, ca in prezent si in viitorul previzibil se va stradui sa plateasca "vechile salarii" diminuate de Basescu&Boc in 2010! Asta-i situatia in Romania reala "Nasule Pandelica"!
     • +3 (5 voturi)    
      mai draga (Miercuri, 27 februarie 2013, 11:03)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

      atunci s'o spuna pe fatza, la teve, unde mint toata ziua, cum le'a spus'o si base.
      rambursarea datoriilor, daca sunt spre fmi, ar trebui sa fie in bnr, in bufferul ala mostenit.
      de fapt, numai o transa din imprumutul de la fmi a mers la consum, restul in depozit, la bnr, cum ne asigura mugurel. ba, chiar ziceau veselii de la bnr ca banii aia fac pui, prin investiti destepte, pe termene scurte.
      deci, catre fmi n'ar trebui sa fie o problema.
      si dupa cum se stie, rambursarile pot fi negociate si reesalonate, pentru cand ne va scoate guvernul lui dottore din criza.
      ca se laudau in campanie ca din minutul unu; cand iau palatul viktoria, vor face totul cum a fost.

      cum a fost, cand ?
      inainte de guvernarea tariceanu, in timpul guvernarii tariceanu cu ajutor psd, sau cand pdl a guvernat cu psd ?
      pdl singur a guvernat numai in 2011 si 2012.
      si nici atunci, caci vice la guvern si minstrii erau de la udmr si punr, azi paticipati indirect si chiar direct la exercitiu administrativ curent, adica la guvernarea patriei noastre....

      patru ani de guvernare usl'amica va insemna o perioada de ...reparatii la ce'a stricat pdl/udmr/punr in doi ani !
      dupa care vor mai cere inca patru, ca n'au putut face ce'au promis din cauza lui base si a crizei, care, nu'i asa, bantuie prin ioropa.

      cam prin 2050, daca ne vor mai tine in uniune, probabil ca vor trece si cei douazeci de ani ai brucanului...
      • +2 (2 voturi)    
       NU MINTE NIMENI... (Miercuri, 27 februarie 2013, 15:04)

       Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

       ...dar foarte putini sunt dispusi sa asculte, sa inteleaga si sa accepte situatia dificila din punct de vedere economic in care se afla Romania! Ceea ce spun eu nu e de la mine citire, ci din documentele oficiale publice la care are acces toata lumea(daca vrea)! Spuneti ca din imprumutul de la FMI(20 de miliarde), doar o transa a fost pentru consum, restul ducandu-se la BNR!
       ADEVARUL:(pe care Basescu&Boc au evitat sa ni-l spuna) este ca banii de la BNR - circa 13 miliarde de euro - au fost "distribuiti" sucursalelor bancilor straine aflate in Romania, ca sa "acopere" cele 4 milioane de credite neperformante (citeste "neplatite - nerambursate") facute de romani doar cu buletinul in perioada "boomului economic", pana in 2008! Bancile straine au santajat statul roman spunand cam asa: " daca statul roman nu plateste cele 4 milioane de credite facute de cetatenii sai, noi ne retragem din Romania, care astfel nu va mai avea de unde sa se imprumute si in scurt timp va intra in incapacitate de plata, adica in faliment!" Asa ca la BNR nu se mai afla acum nici un "buffer", cele 13 miliarde distribuite sucursalelor din Romania au fost scoase imediat din tara si trimise "bancilor mama" din Austria, Cipru, Grecia, samd! Dupa aceasta opereatiune Romania a continuat sa se imprumute masiv si ca exemplu va dau o declaratie a lui Basescu di 11.12.2011: " Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că România trebuie să se împrumute cu 16 miliarde de Euro în 2012, respectiv 13,5 miliarde pentru rostogolirea datoriilor anterioare şi 2,5 miliarde pentru finanţarea deficitului de 1,9 din PIB." In 2013, Romania trebuie sa imprumute cca 14,9 miliarde de euro, ceea ce inseamna 10% din PIB! Va e mai clar acum, nashule Pandelica?!
     • +1 (3 voturi)    
      tovarasa rozalie (Miercuri, 27 februarie 2013, 11:45)

      un dac [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

      s-a diminuat putin rosul pesedist la dvs, dar sangele tot rosu ramane.
      pai cum nu sunt bani, cum vii cu plata datoriilor externe. da de ce nu sunt bani sau ce s-a facut (a se citi furat) cu cei care au fost? asta nu te intereseaza? mai zicea un fesenist pe aici ca din cauza lui funeriu sunt copiii prosti. pai daca asa de repede s-ar vedea efectele in invatamant, am mai avea si noi o sansa in viata asta. dein 90 incoace nu judecam si noi putin? sau suntem platiti sa il judecam doar pe funeriu? tu observi, daca poti gandi singura, ca totul la uslashi (fie politici, fie postaci) se raporteaza la trecut? ca e funeriu, ca e basescu, ca e boc sau mru. bai, dar de prezent si viitor se ocupa cineva? vorba lui turcescu, mai guvernam si noi ceva? ca de interviuri la tv m-am saturat pana peste cap.
      • +1 (1 vot)    
       "ROSE" NU INSEAMNA "ROZ".. (Miercuri, 27 februarie 2013, 23:05)

       Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui un dac

       ...insemna "trandafir"(in limba engleza)! Si asta nu are nici o legatura cu vreo "simpatie" politica! Nu fac parte din nici un partid p[olitic! Asta nu inseamna ca in calitate de cetatean nu particip la viata "cetatii", deci fac politica, am pareri si optiuni politice! Evident ca ma preocupa viitorul! Dar ca sa proiectez acest viitor ma straduiesc sa inteleg trecutul si prezentul!
       In ultima instanta, esentializand la maximum, totul depinde de bani: cum si cati ii faci, unde si cum ii investesti, cum si cat profit extragi din investitiile tale! La nivel national Romania este o "afacere", care inca nu produce profit, consumam mai mult decat producem, avem deficit, ne imprumutam cu vreo 500 de euro pe secunda(in 2013), platim rate si dobanzi mari la datoria externa(cca. 100 de miliarde in 2013)! Principala activitate a guvernului Ponta este sa maximizeze "profitul", sa colecteze cat mai eficient bani la buget, Sa plateaca ratele si dobanzile la imprumuturile din trecut, sa "acopere" deficitul, facand imprumuturi cat mai avantajose si cu scadente de rambursare cat mai lungi si - daca si cat e posibil - sa "indecseze" salariile si pensiile, ,macar cu rata inflatiei! Suntem o tara care functioneaza in regim de avarie si guvernul face eforturi extraordinare ca sa nu intram in incapacitate de plata, adica in FALIMENT!!! Crezi ca iti este mai clar acum, "dacule"?!
       • 0 (0 voturi)    
        aha (Joi, 28 februarie 2013, 9:16)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

        si pe timpul lui boc functiona in regim de duduit motoare.\
        d'aia guvernarea lui motocicleanu, la sfarsit, a anulat propria majorare a salariilor, noroc cu base ca n'a semnat.

        ce parere ai de guvernele boc, din care, doar peneleu si pc/varanu n'au facut parte, in ce fel de regim au fost ele ?

        ai vreo idee dece au fugit pesedeii de la guvernare in 2009 ?

        si apropo de dat inapoi banii catre bancile straine.
        unu la mana, nu sunt banci straine, sunt banci romanesti, sucursale de banci straine. functioneaza in regim juridic romanesc, ba mai mult, au la sefie ..iesperti d'ai nostrii.
        doi la man, banii ce le'au fost dati inapoi, erau tot banii lor. s'a redus numai cuantumul de garantie ce trebuiau sa'l aiba in depozite la bnr
        si, trei la mana, daca bnr a facut trasnai la comanda politica, nu ar fi nici prima, nici ultima oara. taman ai intarit ce'am spus, ca bnr n'ar trebui sa fie influentata de politic, dar totusi face niste jocuri,
        mugurle a fost pus de iliici. sa nu uiti asta.
        • 0 (0 voturi)    
         NASHULE PANDELICA, (Joi, 28 februarie 2013, 12:46)

         Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

         Constat ca nu poti sa analizezi/prezinti lucrurile decat in "culori politice"! Poate ca esti membru cu acte in regula a unui partid si "zgarda politica" nu-ti permite sa privesti situatia liber si impartial!
         - Guvernele Basescu-Boc, ca sa respectam adevarul istoric, una au zis si alta au facut! Chiar si in situatia punctuala a salariilor din educatie!
         S-au imprumutat in draci cu zeci de miliarde de euro, au "rostogolit datoriile" de pe un an pe altul si au taiat salariile, pensiile, indemnizatiile pentru copii, batrani si handicapati, au inchis spitale si scoli, au marit impozitele si taxele si au marit TVA-ul! Au "omorat" consumul intern si au provocat falimentul a sute de mii de IMM-uri!
         - "Zgarda politica" nu-ti permite sa recunosti si cauza reala a imprumutului de 20 miliarde de euro de la FMI si BM, din care peste 13 au fost "transferate", via BNR, sucursalelor bancilor straine din Romania!
         - Nu te mai amagii singur, e de ajuns sa citesti pe GOOGLE wikipedia) "Lista bancilor din Romania" si uitandu-te la rubrica "Proprietar" sa constati ale cui sunt si care este structura actionariatului! Chiar si in UniCredit TIRIAC Bank, 96% este al austriecilor si italienilor! Doar CEC Bank mai este, inca, o banca 100% romaneasca! Chiar daca managerii si expertii sunt romani, ei fac politica actionarilor majoritari!
         - Esti naiv cand afirmi ca "bnr n'ar trebui sa fie influentata de politic"!
         - POLITICA este peste tot si influienteaza in bine sau in rau si cele mai intime segmente ale vietii noastre! Sa nu uiti asta!
         - Poate ca Isarescu "a fost pus de ilici", dar "ucenicul" si-a depasit "magistrul" si astazi este unul dintre putinii romani, care fac parte din cele mai selecte si exclusiviste "cluburi" din lume: "Clubul de la Roma", "Comisia Trilaterala" si "Grupul Bilderberg"! Acestea formeaza "Guvernul Mondial", care conduce planeta asta(a treia de la Soare)! "Sa nu uiti asta"!
         • 0 (0 voturi)    
          rozica (Joi, 28 februarie 2013, 13:51)

          nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

          nu te pricep.
          stabiliram ca boc este vinovat numai pentru doi ani din...regimul basescu, ca guvernarea basescu tariceanu a fost pe patru ani.

          deci rostogolirea s'a fcut de la 2010 la 2011, din vina lui boc.
          dar, daca motocicleanu nu impartea la cine trebuie banii de pe privatizarea bcr, s'ar fi putut plati ceva din datorii.
          numai ca la sfarsitul guvernarii in duduit de motoare, a fost un deficit bugetar...istoric.
          macar pentru asta, va fi pomenita si guvernarea lui tarliceanu.

          nu'ti inteleg dojana cum ca eu leg totul politic, cand mata insusi pomenesti ca poliiticul este si la bnr si in toate care rad in soare...

          hai, ca n'ajunngem nicaieri.
          s'o lasam moarta, aaaa ?!
          ca io sunt ala indoctrinatu' ! :)
          apropo, nu's membru la nicio gashca politica, partid, cum le ziceti.
          sunt un revenit, pe promisiuni, gata de plecare, pe realitati.
         • 0 (0 voturi)    
          apropo de cluburi (Joi, 28 februarie 2013, 15:53)

          nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

          pozitia de guvernator bnr l'a pus acolo, nu niscai opere alese, vreo teorie despre cum sa alegi variante economice, nici pe baza de examene.

          l'o fi depasit pe ilici, lucru usor, dealtfel, dar tot ilici si "clubul de la grivco" conduc.:)
          • 0 (0 voturi)    
           "EI" NU AU NEVOIE... (Joi, 28 februarie 2013, 20:54)

           Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

           ...de savanti cu "opera" si "idei stralucite", au nevoie de EXECUTANTI!
   • 0 (0 voturi)    
    "omul de stiinta" (Miercuri, 27 februarie 2013, 12:04)

    thebblack [utilizator] i-a raspuns lui Rose1

    http://www.ch.tum.de/index.php?id=419
 • +6 (10 voturi)    
  si bacul (Marţi, 26 februarie 2013, 22:53)

  nash pandelica [utilizator]

  la un milion bucata.
 • +8 (14 voturi)    
  tara ne vrea prosti (Marţi, 26 februarie 2013, 23:28)

  hamangiu [utilizator]

  Tara ne vrea prosti..fiecare ministru al educatiei se crede obligat sa schimbe legea invatamantului....tinta finala generatii de analfabeti ...usor de manipulat..
 • 0 (8 voturi)    
  Foarte normala decizie (Miercuri, 27 februarie 2013, 8:37)

  DanBruma [utilizator]

  Trebuie readusa ordinea in invatamant. Adica desfacut ce a facut distrugatorul Funeriu. La fel cum a fost facuta ordine in CSM, scotandu-i de acolo pe Alina si Cristi, persoane foarte tinere a caror mapa profesionala e subtirica rau de tot.
 • -1 (7 voturi)    
  F. BINE (Miercuri, 27 februarie 2013, 9:03)

  Zummm [utilizator]

  Macar de ori face asta
 • +1 (3 voturi)    
  Revenirea? (Miercuri, 27 februarie 2013, 12:21)

  Mihail4321 [utilizator]

  De unde sa revina? Clasa a IX-a este inca in gimnaziu.
  Poate mentinerea in continuare la gimnaziu.
  Nu are curajul pe care l-a avut d-l profesor Baba, de a elimina mediile din liceu pt admiterea la facultate.
  De ce nu se da examen de admitere si la liceu, de ce nu se renunta la mediile din gimnaziu?

  http://www.scribd.com/doc/123726186/Medii-gimnaziu-vs-Evaluare-nationala-2012
  • +3 (3 voturi)    
   ESTI IN EROARE MIHAI4321! (Miercuri, 27 februarie 2013, 14:27)

   Rose1 [utilizator] i-a raspuns lui Mihail4321

   Din fericire, Legea 1/2011, a fost blocata imediat dupa promulgare chiar de "creatorul" ei, marele om de stinta Daniel Funeriu, dintr-un motiv foarte simplu: lipsa banilor! Asa ca ideia traznita cu clasa a-IX-a la gimnaziu nu a mai apucat sa fie "implementata"(din fericire), iar acum domnul Pricopie vrea sa rezolve aceasta aiureala, eliminand din lege paragraful respectiv, lasand clasa a-IX-a acolo unde a fost si este, adica la liceu! Asta- tot!
 • +1 (1 vot)    
  Ce exemple de ... (Miercuri, 27 februarie 2013, 16:29)

  aegis [utilizator]

  Cine vine să ne mai dea exemple din lumea civilizată de învăţământ de toate gradele, să vizioneze prima dată asta şi pe urmă mai vorbim: http://www.youtube.com/watch?v=kC_G1fRx8qY


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by