Presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat vineri, dupa audierile din comisiile de buget, ca institutia nu s-a plans la Comisia Europeana de presiuni din partea presei, aratand ca exista un singur trust media care desfasoara o campanie de "linsare mediatica", iar lucrurile acestea sunt "vizibile cu ochiul liber" la Bruxelles, informeaza Mediafax.

Horia Georgescu a fost intrebat la comisiile de buget daca a facut plangeri la CE privind presiuni din partea presei, insa presedintele Comisiei, Radu Rusanu, a spus ca aceasta nu este subiectul audierii la buget.

Presedintele ANI a raspuns dupa audiere intrebarilor presei pe aceasta tema, aratand ca "nu trebuie sustinuta ideea ca toata presa face presiuni, exista un singur trust de presa care desfasoara campanii de linsari mediatice, dar aceste materiale sunt disponibile pe online sau prin alte mijloace de informare".

"Lucrurile acestea sunt vizibile cu ochiul liber, CE face monitorizarea exhaustiva a tot ce inseamna materiale de presa in Romania [...] Nu am facut nicio sesizare, s-au discutat aceste aspecte in plenul presiunii care se pune pe ANI prin aceste materiale. [...] Sunt discutii tehnice institutionale care si-au urmat cursul normal. Nu ne-am plans nimanui.lucrurile sunt clare asa cum sunt reflectate in mass media", a precizat Horia Georgescu.

Raportul din cadrul Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pe Justitie, publicat miercuri de Comisia Europeana, atrage atentia ca au existat numeroase exemple de mijloace de informare in masa care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum si indoieli privind eficacitatea supravegherii desfasurate de CNA, fiind necesara revizuirea normelor pentru garantarea protectiei institutiilor.