Un barbat care are doua apartamente la parterul si etajul intai al unui bloc din Craiova si-a construit o terasa si in continuarea acesteia inca doua camere, astfel ca locuinta s-a extins in gradina din fata blocului cu inca 40 de metri patrati, constructia fiind demolata, miercuri, de autoritati.

Constructia ilegala din Craiova, demolataFoto: Captura YouTube

Constructia a fost facuta intr-un bloc din cartierul Craiovita Noua, iar autoritatile locale spun ca proprietarul nu a avut niciun fel de autorizatii pentru a-si extinde cele sase camere pe care le avea in apartamente de la parterul si primul etaj al blocului, transmite Mediafax.

Primaria Craiova s-a autosesizat in cazul acestei constructii, l-a somat pe proprietar sa isi darame anexele, dar pentru ca acesta nu s-a conformat miercuri dimineata autoritatile au luat decizia sa distruga tot ce este ilegal construit.

"Nu stiu cum a reusit domnul respectiv sa ridice toata aceasta constructie, cert este ca este ilegala si poate fi un pericol pentru intreg blocul. Vom lucra cred toata ziua pentru a demola tot ce s-a construit in exteriorul blocului. Vom lucra cu atentie pentru a nu afecta peretii blocului", a declarat Radu Preda, diractor al Regiei Autonome de Administrarea a Domeniului Public si a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova.

Proprietarul constructiei, care spune ca s-a imprumutat pentru a-si putea extinde locuinta, a privit neputincios cum angajatii primariei si buldozerele i-au daramat ce a cladit in ultimii ani.

Barbatul mai spune ca a ridicat aceasta constructie si pentru vecini, ca "sa fie frumos", el amenajand o gradina cu flori si o "fantanita".

"Am ridicat aceasta constructie in urma cu aproximativ zece ani, m-am imprumutat la CEC. Eu am vrut sa fie frumos, am pus terasa cu flori, ba chiar si fantanita in gradina. Nu am facut doar pentru mine, ci si pentru ceilalti vecini. Am vrut sa fie frumos, dar daca nu le place celor de la Primarie, ce sa fac, sa le demoleze. Mi-au dat si doua amenzi de cate 20 de milioane lei (vechi -n.r.) pentru ca nu aveam avize si acum tot o demoleaza", a declarat proprietarul.

Toate materialele rezultate in urma demolarii vor fi depozitate de primarie la RAADPFL, daca proprietarul nu are un loc unde sa le duca, iar acesta va suporta doar transportul, putand ulterior sa-si recupereze ce mai doreste din bunurile demolate.