Guvernul a adoptat miercuri o hotarare prin care imobilele din administrarea Centrului pentru Artele Spectacolului "Sala Palatului" se transmit in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Totodata, in vederea eficientizarii activitatii Salii Palatului, personalul si patrimoniul centrului vor fi preluate integral in cadrul RA-APPS. Regia va pune sala la dispozitia Ministerului Culturii pentru organizarea unor evenimente, inclusiv a Festivalului Enescu.

  • HOTARARE privind adoptarea unor masuri pentru eficientizarea activitatii Salii Palatului si pentru modificarea unor acte normative

Guvernul a adoptat o Hotarare prin care se transmit imobilele impreuna cu bunurile si dotarile aferente acestora, aflate in domeniul public al statului, din administrarea Centrului pentru Artele Spectacolului "Sala Palatului", in administrarea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), informeaza Guvernul.

In vederea eficientizarii activitatii Salii Palatului, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a Hotararii, personalul si patrimoniul centrului urmeaza a fi preluate integral in cadrul RAAPPS, care se substituie in toate drepturile si obligatiile privind activitatea Centrului, mai arata Guvernul.

RAAPPS va pune la dispozitia Ministerului Culturii bunurile imobile si mobile, care constituie complexul Sala Palatului, pentru desfasurarea evenimentelor culturale, inclusiv a Festivalului International George Enescu, partile urmand sa stabileasca, prin protocol, conditiile si termenii utilizarii acestor bunuri.