Specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii fac o serie de recomandari privind expunerea la frig, dar si referitor la consumul de alimente in perioada Sarbatorilor de iarna. Astfel, in aceasta perioada sunt recomandate:

- consumul moderat de alimente traditionale pe baza de carne de porc, mai ales a celor cu continut ridicat de grasimi si preparate termic, prin prajire

- carnea si preparatele din carne de porc trebuie achizitionate de la comercianti autorizati care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor

- alimentatia trebuie sa fie diversificata si sa cuprinda cereale, legume, fructe si produse lactate

- se recomanda, de asemenea, evitarea consumului excesiv de alcool.

In ceea ce priveste expunerea la frig, in special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate in aer liber, se recomanda folosirea mijloacelor de protectie adecvate (caciuli, manusi, fulere, imbracaminte corespunzatoare). De asemenea, este bine ca aceste persoane sa se deplaseze, periodic, in locuri incalzite. Hidratarea trebuie facuta cu lichide calde, fara continut de alcool.