Traficul pe DN 3 Fundulea-Lehliu Gara-Calarasi-Chiciu a fost inchis, miercuri seara, din cauza visolului puternic si pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze, iar un microbuz cu 20 de calatori a derapat in zona localitatii calarasene Galbinasi, fara sa existe persoane ranite, informeaza Mediafax. Potrivit CNADNR, alte 4 drumuri nationale sunt inchise pe sectoare din judetul Botosani si din Vrancea.

UPDATE 22:45 Administratia Nationala de Meteorologie a emis miercuri seara o avertizare nowcasting Cod Portocaliu pentru viscol in cinci judete. Avertizarea nowcasting este valabila in intervalul 19 decembrie, ora 23,00 - 20 decembrie, ora 05,00, si sunt vizate judetele: Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita si Calarasi.

Circulatia rutiera pe DN 3 Fundulea-Lehliu Gara-Calarasi-Chiciu a fost inchisa din cauza visolului puternic si pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze.

De asemenea, traficul pe doua drumuri judetene din Calarasi, respectiv DJ 401 C - tronson Sohatu-Progresu-Cucuieti si DJ 403-pe tronsonul cuprins intre DN 31 si DN 4, a fost inchis, intrucat exista riscul blocarii in trafic a autovehiculelor.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) informeaza ca, la ora 18:30, pe langa inchiderea DN 3, circulatia era intrerupta pe alte 4 sectoare de drumuri nationale:

  • DN 23B Maicanesti - Ciorasti, (drum national secundar, cu trafic redus, in judetul Vrancea) din cauza viscolului foarte puternic la sol. Utilizatorii sunt sfatuiti sa foloseasca ruta ocolitoare: DN23A - DJ204B - Ciorasti - Tataranu ￯ Maicanesti;
  • DN 24C Stefanesti - Radauti Prut (judetul Botosani), viscol puternic;
  • DN 29 Ungureni - Manoleasa Prut (judetul Botosani), viscol puternic;
  • DN 29A, Darabani - Radauti Prut (judetul Botosani), viscol puternic;

CNADRN informeaza ca miercuri, in intervalul orar 05:00 - 18:40, s-a actionat cu un numar de 496 autoutilaje si au fost raspandite 2.295 tone de materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri nationale unde au fost intregistrate precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

Participantii la trafic sunt rugati ca in perioada urmatoare sa respecte cu maxima atentie restrictiile de viteza specifice sezonului, sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente si sa echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata), etc, mai arata CNADNR.