Implinirea a 25 de ani de la Revolta anticomunista a muncitorilor de la fosta uzina Steagul Rosu este marcata, joi, la Brasov, prin organizarea, de catre Asociatia 15 Noiembrie 1987, a unor manifestari care se vor desfasura pe tot parcursul zilei, anunta Agerpres. Incepand cu ora 10:00, la Troita din fata Spitalului Judetean, locul unde coloana de manifestanti din 15 noiembrie 1987 care se deplasa de la uzina de autocamioane catre Comitetul Judetean de Partid a oprit, a ingenuncheat si a cantat Desteapta-te romane, s-a desfasurat un ceremonial militar si religios.

Oficialitatile locale, reprezentanti ai partidelor politice, ai Asociatiei 15 Noiembrie 1987, a Asociatiilor de Revolutionari si a Fostilor detinuti politic, prieteni ai celor decedati dupa evenimentele din 1987 au depus coroane si jerbe de flori la Troita ridicata in memoria celor disparuti si au tinut scurte alocutiuni despre ceea ce a insemnat ziua de 15 Noiembrie 1987 si rolul revoltei in evenimentele care au urmat anului 1987. Printre cei prezenti la ceremonialul de la Troita au putut fi vazuti si o parte dintre candidatii pentru Parlamentul Romaniei, Petre Roman, Marius Neculoiu sau Ion Dinita, toti din partea USL.

De la ora 12.00 pana la ora 20.00, in Aula Universitatii Transilvania vor avea loc dezbateri, proiectii de filme si o lansare de carte.Va fi prezentat un film documentar despre Revolta anticomunista din ciclul Memorialul Durerii si filmul artistic "Vietile altora", pe tema rezistentei anticomuniste. La eveniment si-au anuntat participarea intre altii istoricul Marius Oprea, scriitoarea Ana Blandiana, reprezentanti ai CNSAS, fosti participanti la Revolta anticomunista, personalitati ale societatii civile,elevi si studenti.

Scriitoarea Ana Blandiana va lansa volumul "O zi de toamna candva", editie revazuta si adaugita.

Partidul Romania Mare care si-a amanat campania electorala cu doua saptamani din respect pentru martirii brasoveni va organiza joi, incepand cu ora 18.00, un Mars al tacerii care va porni din mai multe puncte ale municipiului resedinta de judet pana la Prefectura.

De asemenea, Asociatia 15 Noiembrie 1987 si Asociatia Liga Suporterilor Stegari vor organiza joi, de la ora 17.30, un mars pe traseul Centrul Civic-Bulevardul 15 Noiembrie-Monumentul Luptatorilor Anticomunisti din Piata Teatrului, pentru o refacere simbolica a traseului parcurs de muncitorii brasoveni in 15 noiembrie 1987, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis Agerpres de organizatori.