UPDATE (22.30) Omul de afaceri mehedintean Constantin Badescu, dat in urmarire nationala si in consemn la frontiera, s-a predat Politiei sambata seara, ceilalti patru barbati cu mandate de arestare in dosarul de evaziune fiscala cu 12 milioane de euro prejudiciu fiind in continuare dati in urmarire si in consemn la frontiera, informeaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, inspector principal Nicolae Lohon, Constantin Badescu a ajuns, sambata seara, dupa ora 20.00, la sediul IPJ Mehedinti, unde s-a predat, el fiind insotit de catre avocatul sau. El a fost apoi incarcerat in arestul IPJ Mehedinti.

Omul de afaceri a fost cautat in cursul zilei de sambata de catre politisti atat la domiciliul sau din Drobeta Turnu Severin, cat si la sediile firmelor sale, dar fara rezultat, motiv pentru care a fost dat in urmarire la nivel national si in consemn la frontiera, impreuna cu ceilelti patru barbati care se sustrag in continuare executarii mandatelor de arestare preventiva pentru 29 de zile, emise, vineri noapte, de judecatorul din cadrul Tribunalului Mehedinti.

Omul de afaceri Constantin Badescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de vineri spre sambata, de Tribunalul Mehedinti, alaturi de alte patru persoane, in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 12 milioane de euro. El este acuzat ca face parte dintr-un grup infractional care a fost destructurat de Serviciul de Combatere a Crimei organizate Mehedinti sub coordonarea unui procuror DIICOT.

Tribunalul Mehedinti a pronuntat sentinta in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce mandatele de retinere emise de procurori, ale celor sapte persone retinute, joi, pe baza de ordonanta, intre care si omul de afaceri Constantin Badescu expirasera, astfel incat in sala de judecata au fost prezenti doar doi dintre inculpati.

Atat Constantin Badescu, cat si ceilalti patru barbati din Strehaia, pe numele carora judecatorul Tribunalului Mehedinti a emis mandate de arestare pentru 29 de zile, plecasera din cladirea Tribunalului Mehedinti cu o ora si jumatate inainte, in sala de judecata, in momentul pronuntarii sentintei, fiind prezente doar doua dintre persoanele cercetate, dar care au fost lasate in libertate.

Astfel, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile au primit omul de afaceri Constantin Badescu, din Drobeta Turnu Severin, Mihai Florin, zis Murgu si fiii acestuia, Mihai Stelian si Mihai Nita, dar si un apropiat al acestora din localitatea Strehaia.

In stare de libertate vor fi cercetati doi barbati, unul din Satu Mare si altul din Drobeta Turnu Severin.

Avocatii celor care au primit mandate de arestare au declarat recurs, care se va judeca in cursul saptamanii viitoare la Curtea de Apel Craiova.