Omul de afaceri din Mehedinti Constantin Badescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de vineri spre sambata, de Tribunalul Mehedinti, alaturi de alte patru persoane, in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 12 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Judecatorul din cadrul Tribunalului Mehedinti a pronuntat sentinta in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce mandatele de retinere emise de procurori, ale celor sapte persone retinute, joi, pe baza de ordonanta, intre care si omul de afaceri Constantin Badescu expirasera, astfel incat in sala de judecata au fost prezenti doar doi dintre inculpati.

Atat Constantin Badescu, cat si ceilalti patru barbati din Strehaia, pe numele carora judecatorul a emis mandate de arestare pentru 29 de zile, plecasera din cladirea Tribunalului Mehedinti cu o ora si jumatate inainte, in sala de judecata, in momentul pronuntarii sentintei, fiind prezente doar doua dintre persoanele cercetate, dar care au fost lasate in libertate.

Astfel, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile au primit omul de afaceri Constantin Badescu, din Drobeta Turnu Severin, Mihai Florin, zis Murgu si fiii acestuia, Mihai Stelian si Mihai Nita, dar si un apropiat al acestora din localitatea Strehaia.

In stare de libertate vor fi cercetati doi barbati, unul din Satu Mare si altul din Drobeta Turnu Severin.

Avocatii celor care au primit mandate de arestare au declarat recurs, care se va judeca in cursul saptamanii viitoare la Curtea de Apel Craiova.

In cazul in care cei cinci nu se vor prezenta la sediul IPJ Mehedinti pentru a fi arestati, ei vor fi dati in urmarire generala.

Omul de afaceri din Mehedinti Constantin Badescu a fost retinut de procurorii DIICOT, joi noapte, alaturi de alte sase persoane, in dosarul de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

otrivit anchetatorilor, in urma perchezitiilor de joi dimineata, cand 15 persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Mehedinti, sapte persoane au primit ordonante de retinere pentru 24 de ore, intre acestea fiind si omul de afaceri Constantin Badescu, audierile finalizandu-se in cursul noptii.

Constantin Badescu a fost printre ultimele persoane care au ajuns in fata procurorilor DIICOT, inaintea sa fiind retinuti angajati ai firmelor sale, dar si trei persoane din localitatea Strehaia.

Omul de afaceri a refuzat sa faca declaratii la iesirea de la audieri, cand a fost dus in arestul Politiei, dar avocatul sau a sustinut ca acuzatiile care i se aduc sunt nefondate.

"Exista relatii de afaceri intre societatile domnului Badescu si alte societati din judetele limitrofe, relatii care sunt perfect legale. Anumite relatii comerciale sunt considerate ireale. Dupa parerea noastra toate acuzatiile care i se aduc sunt nefondate", declara Sorin Crudiu, avocatul lui Constantin Badescu.

Intr-un comunicat de presa transmis, joi, de Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Mehedinti se arata ca in perioada 2009 - 2012 persoanele vizate de cele 25 de perchezitii desfasurate joi dimineata la locuintele mai multor persoane din Drobeta Turnu Severin, Strehaia si Satu Mare si la sediile societatilor comerciale detinute de acestia, s-au constituit intr-un grup infractional organizat. Gruparea avea ca scop emiterea si inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustragandu-se, astfel, de la plata taxelor si impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro.

Aceeasi sursa precizeaza ca membrii gruparii sunt cercetati pentru constituire a unui grup infractional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, inselaciune, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala.

Constantin Badescu este unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin. In topul afaceristilor, realizat in 2011 de Revista Forbes, Constantin Badescu ocupa pozitia 382 in clasament, avand o avare estimata la 10 - 11 milioane de euro si cea mai mare cifra de afaceri din judetul Mehedinti.

Badescu este unul dintre oamenii de afaceri cei mai influenti din Mehedinti, proprietarul unor firme de transport local si regional, desfasoara activitati in domenii precum distributia de produse alimentare si bauturi, restaurante si constructii.

Presa relata in 2011 ca una din firmele lui Badescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai in 2011, compania a castigat cel putin sapte licitatii publice cu diverse primarii din Mehedinti si Dolj, cu Regia Autonoma pentu Activitati Nucleare, dar si cu RAR.

Multe dintre licitatiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinti au fost castigate de firmele detinute de el, avand contracte inclusiv cu Primaria Drobeta Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizeaza reabilitarea strazilor din oras, are finantare europeana de aproximativ 20 de milioane de euro.