Ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti, Oleg Malghinov, a mers miercuri la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitala, in jurul orei 16:00, pentru a o vizita pe studenta de 19 ani care a fost accidentata pe o trecere de pietoni de o masina a ambasadei, transmit televiziunile de stiri, care au aratat imagini cu Malghinov intrand in spital cu un ursulet de plus.

Reprezentantii spitalului au precizat, pentru Mediafax, ca tanara este in continuare in coma, insa starea ei este in usoara ameliorare.

"Este intr-o coma ceva mai superficiala. Respira cu masca de oxigen, ramane sub tratament si supraveghere continua", au mai spus reprezentantii spitalului.

Procurorii au trimis la Judecatoria Sectorului 3 dosarul diplomatului rus care, in 21 octombrie, a accidentat-o grav pe studenta pe o trecere de pietoni din Capitala, cu propunere a transferului de proceduri, pentru ca barbatul sa poata fi judecat in Rusia, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Dupa ce Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca secretarul Ambasadei Rusiei la Bucuresti beneficiaza de imunitate diplomatica, politistii Brigazii Rutiere au trimis dosarul procurorilor Parchetului Sectorului 3, potrivit surselor citate.

La randul lor, procurorii au trimis dosarul la Judecatoria Sectorului 3, urmand ca magistratii sa dispuna, potrivit legii, transferul de proceduri astfel incat cetateanul rus sa poata fi judecat in tara lui pentru vatamare corporala din culpa.