Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu a afirmat, duminica, dupa ce a vizitat expozitia de tehnica militara din Parcul Izvor dedicata Zilei Armatei Romane, ca ministerul pe care il conduce doreste sa reintoarca armata spre traditie. El a precizat ca in acest an Ziua Armatei va fi organizata printr-o serie de manifestari "mult mai ample" decat cele pe care ministerul le-a desfasurat pana in prezent in astfel de ocazii, relateaza Agerpres.

"Vrem sa retrimitem militarii si acolo unde isi au odihna vesnica Stefan cel Mare, Mihai Viteazul, Brancovenii, care sunt simboluri ale istoriei noastre", a spus ministrul apararii.

Dobritoiu a adaugat ca astfel de manifestari vor avea loc si in locurile unde s-au desfasurat batalii grele pentru armata romana - la Oarba de Mures, Paulis, Marasti si Marasesti - pentru a da o alta incarcatura emotionala unor astfel de manifestari.

"Oamenii acestia fac niste servicii colosale", a afimat ministrul apararii, referindu-se la militarii romani. Potrivit lui Corneliu Dobritoiu, armata romana era numita "marea muta", in sensul ca armata "nu era vocala, nu iesea in presa".

In acelasi timp, ministrul Apararii nu a uitat sa mentioneze greutatile financiare cu care se confrunta armata romana. "Instructia se face cu suferinta, dar cand o faci cu lipsa de bani, cu un buget de destructurare, atunci suferinta e si mai mare, pentru ca nu poti sa muncesti", a spus Dobritoiu.

El a adaugat ca, in ciuda acestor greutati, militarii vor sarbatori Ziua Armatei Romane, intorcandu-se spre 'traditie'.

"Sunt provocari pe care incercam sa le depasim, dar, zilele acestea, ne vom intoarce spre traditie si vom sarbatori momentele de glorie, vom sarbatori jertfele", a subliniat ministrul apararii. El a tinut sa mentioneze ca a petrecut 37 de ani in randurile armatei si, din aceasta cauza, se considera coleg cu mai tinerii militari romani.