Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, a avut vineri o intrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Mark Gitenstein, informeaza MAE. Potrivit MAE, cei doi oficiali au abordat teme de interes major de pe agenda bilaterala discutand totodata subiecte de actualitate si de interes comun de pe scena politica internationala.

Ministrul Corlatean si ambasadorul Gitenstein au discutat si despre stadiul principalelor proiecte bilaterale de cooperare economica si de securitate a Parteneriatului Strategic romano-american, consacrat prin Declaratia Comuna privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, adoptata la Washington, exact in urma cu un an, la 13 septembrie 2011, si semnata de presedintii Barack Obama si Traian Basescu.

Ministerul Afacerilor Externe arata ca in cadrul intrevederii a fost realizata, de asemenea, o evaluare a evolutiilor din Orientul Mijlociu, inclusiv din perspectiva regimurilor de sanctiuni, precum si a celor din spatiul estic. Au fost evocate, totodata, aspecte de interes comun, subsumate apropiatei sesiuni a Adunarii Generale ONU, de la New York.

Cu aceasta ocazie, Titus Corlatean a reiterat mesajul de condoleante adresat familiilor celor disparuti in urma evenimente care au avut loc la 12 septembrie 2012, la Consulatul american din Benghazi, si pentru a exprima deplina sustinere fata de poporul american in aceasta noua grea incercare.