Asociatia Magistratilor din Romania afirma ca CSM "nu i-a reprezentat in mod cert pe magistrati" atunci cand a "tergiversat inexplicabil" numirea Monei Pivniceru in functia de ministru al Justitiei.

AMR a transmis duminica o scrisoare deschisa ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, relateaza Agerpres.

"Consiliul Superior al Magistraturii, prin pozitia adoptata, greu de inteles, de a tergiversa in mod inexplicabil finalizarea procedurilor pentru titularizarea dumneavoastra in fruntea Ministerului Justitiei nu i-a reprezentat in mod cert pe magistrati. Regretam ca membrii reprezentantului autoritatii judecatoresti nu au avut decenta de a adresa multumiri colegului lor, judecator Mona Maria Pivniceru, pentru activitatea de mai bine de doua decenii, desfasurata in justitie", noteaza AMR in scrisoare.

In context, AMR isi exprima speranta ca CSM o va sprijini pe Pivniceru in "redresarea unui sistem aflat in acuta criza de eficienta si credibilitate".

"Ne exprimam speranta ca in eforturile Dumneavoastra veti fi sprijinita pentru a va realiza obiectivele si de catre Consiliul Superior al Magistraturii si de cei ce v-au propus. Ne place sa credem ca acestia din urma nu au incercat doar un exercitiu de imagine. De asemenea, sprijinul magistratilor, al societatii civile, al mass-mediei si al opiniei publice, speram sa joace un rol important si constructiv in acest demers comun", mentioneaza AMR in scrisoarea catre ministrul Justitiei.

De asemenea, Asociatia subliniaza ca are obiective comune cu ale lui Pivniceru: "o justitie puternica, independenta, eficienta si credibila, de nivel european, in slujba exclusiva a legii si a cetateanului".

Premierul Victor Ponta a propus-o pe 7 august pe Mona Pivniceru pentru functia de ministru al Justitiei, insa aceasta a putut fi numita abia pe 23 august, dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii s-a reunit in cvorum pentru a lua act de demisia ei din CSM si din calitatea de magistrat.

Noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, a fost si presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania, organizatie condusa in prezent de un presedinte interimar - judecatorul Dan Spanu.