Comisia Europeana a "luat nota", marti, de decizia Curtii Constitutionale a Romaniei, care a invalidat procesul de destituire a presedintelui Traian Basescu, si a cerut clasei politice romane sa o respecte, transmite AFP.

"Comisia Europeana ia nota de aceasta decizie si considera ca este de extrema importanta ca toti actorii vietii politice sa o respecte", arata CE intr-un comunicat.

"Prin urmare, procedura legala pentru repunerea in functie a presedintelui Basescu trebuie respectata", iar Comisia "asteapta din partea autoritatilor romane sa respecte statul de drept si deciziile Curtii Constitutionale", se subliniaza in comunicat.

Comisia Europeana face apel la "toate fortele politice din Romania sa respecte valorile europene, sa actioneze responsabil si sa lucreze de maniera constructiva pentru depasirea divergentelor, in interesul Romaniei" si promite ca "va continua sa supravegheze indeaproape situatia", amintind totodata ca va adopta pana la finele acestui an un nou raport in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare.