Doi contrabandisti de tigari au fost retinuti in urma a noua perchezitii efectuate, vineri si sambata, la mai multe adrese din Bucuresti si din judetul Ilfov, pentru destructurarea unei retele care aducea marfa din Republica Moldova, au declarat, pentru Mediafax, surse din Politia Capitalei.

Impotriva unui alt membru al retelei a fost emis mandat de retinere in lipsa, iar pentru toti cei trei vor fi formulate propuneri de arestare preventiva, potrivit surselor citate.

"Doi dintre cei retinuti, care sunt frati, au fost deja condamnati, tot pentru contrabanda, insa decizia instantei nu este definitiva", au mai spus aceleasi surse.

La perchezitiile de vineri seara si sambata dimineata, politistii au gasit peste 300.000 de tigarete si 22.000 de lei, au mai spus aceleasi surse.

Membrii retelei sunt suspectati de evaziune fiscala si contrabanda cu tigari. "Tigarile erau aduse din Republica Moldova si depozitate in locuri din Ilfov, de unde erau scoase la vanzare in special prin intermediul unor vanzatori ambulanti, in pietele de pe raza sectorului 6", au mai spus sursele citate.

Perchezitiile au fost efectuate de Serviciul pentru Investigarea Fraudelor Sector 6, Politia Capitalei si Serviciul Politiei de Interventie Rapida (SPIR).