Hotararea Guvernului ce aproba desfiintarea Spitalului Clinic de Dermatovenerologie "Prof. Dr. Scarlat Longhin" din Bucuresti, ca urmare a aprobarii, prin hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 67/2012, a desfiintarii acestei unitati sanitare, a fost publicata joi in Monitorul Oficial.

Potrivit hotararii de guvern, desfiintarea spitalului se realizeaza prin mutarea structurilor in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes" Bucuresti, al carui management a fost preluat de catre Primaria Municipiului Bucuresti.

Astfel, personalul sectiilor cu paturi, al ambulatoriului integrat, al laboratoriului de cercetare si laboratoriului de radioterapie, care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatii sanitare, se preia de catre Spitalul Clinic "Dr. Victor Babes".

De asemenea, personalul din structurile paraclinice si personalul tehnic - economic - administrativ se preia tot de catre Spitalul "Dr. Victor Babes", cu incadrarea in normativul de personal sau, dupa caz, se redistribuie la alte unitati sanitare din municipiul Bucuresti.

Totodata, patrimoniul Spitalului Clinic de Dermatovenerologie, "stabilit pe baza bilantului contabil de inchidere la data predarii-preluarii, insotit de balanta de verificare sintetica, contul de rezultat patrimonial, situatia fluxurilor de trezorerie, conturile de executie intocmite pe fiecare sursa de finantare si celelalte anexe, inclusiv cele care se intocmesc la finele anului, potrivit normelor in vigoare, se preia de catre Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes" sau de catre alte unitati sanitare publice din reteaua administratiei publice locale a municipiului Bucuresti, in functie de necesitati, astfel cum prevede hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti nr. 67/2012, prin protocol de predare-preluare, incheiat in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari", se mai arata in hotararea de guvern publicata in Monitorul Oficial.

Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice Prof. Dr. Scarlat Longhin a fost retrocedat in doua etape. Pe 16.11.2006, cateva corpuri din spital si terenul aferent a fost retrocedat mostenitorilor: Mociornita Maria Rosette Emilia, Mociornita Marie-Rose, Mociornita Alina-Alexandra, Mociornita Dumitru Matei Serban, Constantinescu Mihai, Constantinescu Grigore si Manoil Christina Ecaterina Aurelia. La pachet cu spitalul a venit un teren de 10.000 mp. Conform informatiilor solicitate de HotNews.ro Primariei Capitalei, proprietatea "se atribuie in folosinta speciala domnului Konig Michael-Nikolaus si doamnei Metzler Irene". Pe 12.02.2007 au fost retrocedate celelalte corpuri ale spitalului, plus terenul in suprafata de circa 6.000 mp, catre Manolescu Ioan Emanoil. Aici s-a pus conditia ca sa se mentina activitatea spitalului timp de 5 ani de la data retrocedarii. Marius Savu, directorul Administratiei Spitalelor din Bucuresti, a spus atunci ca, dupa expirarea acestui termen, o parte din paturi vor fi desfiintate, iar o alta parte mutate la Spitalul Victor Babes. Medicii vor fi si ei transferati la Victor Babes.

In decembrie 2010, pe terenul spitalului, Comisia Tehnica de Urbanism de pe langa Primaria Capitalei a avizatun turn de 20 de etaje si o cladire de locuinte de 6 etaje. Cladirea va adaposti birouri, un hotel si o policlinica. Investitor este societatea URIM Investments, iar proiectantul este Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".