Concursul cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice vacante se desfasoara joi, 2 august 2012 de la ora 10:00. La nivel national au fost organizate 1.161 centre de concurs, informeaza un comunicat al Ministerului Educatiei si Cercetarii.

La data de 30 martie 2012, s-au publicat 6.692 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata, respectiv 31.539 de posturi didactice/catedre vacante/rezervate pentru angajare pe perioada determinata.Pentru ocuparea acestora s-au inscris 39.074 candidati (dintre care 4.157 sunt absolventi din promotia 2012).

Cele mai cautate discipline de concurs, dupa numarul de candidati inscrisi, sunt limba si literatura romana - elemente de pedagogie scolara si elemente de didactica generala aplicate disciplinelor din invatamantul primar (6.394), limba si literatura romana, pedagogia prescolara si metodica desfasurarii activitatilor instructiv-educative in gradinita de copii (3.960), limba si literatura romana (3.160), limba si literatura engleza (2.764), educatie fizica si sport (2.710) si matematica (2.100).

Ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din unitatile de invatamant preuniversitar de stat se face pe baza de concurs cu probe scrise, cu subiecte elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in conformitate cu programele specifice pentru concurs la specialitatea postului didactic.

Proba scrisa cuprinde subiecte mixte din didactica specialitatii si din metodica predarii specialitatii respective. Candidatii vor fi prezenti in sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 si cel mai tarziu la ora 9.00, inainte de comunicarea subiectelor. Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de 4 (patru) ore.

Rezultatele concursului se afiseaza in fiecare centru in care s-a desfasurat concursul, in data de 7 august 2012. Contestatiile se depun in perioada 7-8 august la sediile inspectoratelor scolare judetene, iar afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati are ca termen data de 10 august.

Repartizarea pe posturi a candidatilor care au obtinut cel putin media de repartizare 7 se va realiza, la nivelul centrelor de concurs, in data 13 august, iar a candidatilor care au obtinut cel putin 5, in data de 16 august 2012.

Inspectorul scolar general emite decizia de repartizare pe perioada nedeterminata incepand cu 1 septembrie 2012.