Sambata, vremea se va mentine calduroasa, caniculara mai ales in regiunile sudice si estice. Indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic in Banat, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Moldovei si local in vestul Dobrogei, sudul Crisanei si al Transilvaniei.

Cerul va fi variabil la senin, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara in nord, nord-est si in zona de munte, iar noaptea si in partea de vest si nord-vest a teritoriului, unde local vor fi descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului si pe arii restranse averse. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Temperaturile maxime vor avea valori de la 29 de grade in nordul Moldovei si in Delta Dunarii pana in jur de 39 de grade in extremitatea sudica a tarii. Temperaturile minime se vor situa intre 13 si 23 de grade, usor mai mici in depresiunile intramontane.

LA BUCURESTI: Vremea va fi caniculara, cu o maxima termica ce se va situa in jurul valorii de 38 de grade si disconfort termic accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura minima va fi de 18...20 de grade.

LA MUNTE: Vremea se va mentine deosebit de calda. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza, cand local vor fi descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si pe arii restranse averse. Vor fi conditii de grindina. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de intervalul anterior.

LA MARE: Vremea va fi frumoasa si calduroasa. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 31 de grade, iar cele minime intre 20 si 23 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 25 de grade.

DUMINICA

IN TARA: Vremea va fi caniculara in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si in sudul si estul Moldovei, unde disconfortul termic se va mentine ridicat. In restul teritoriului valorile termice vor marca o scadere, iar instabilitatea atmosferica se va accentua dupa-amiaza si noaptea si se va manifesta prin innorari, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si local averse. Vor fi conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In celelalte zone cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, in a doua parte a intervalului, cu precadere in Oltenia. Temperaturile maxime vor fi de la 23...24 de grade in vest si nord pana la 37...38 de grade in Campia Romana, iar cele minime se vor incadra in general 14 si 24 de grade.

LA MUNTE: Instabilitatea atmosferica se va accentua dupa-amiaza si noaptea in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali si se va manifesta prin innorari, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si local averse. Vor fi conditii de grindina. In restul zonei montane cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile doar cu totul izolat. Temperatura aerului va fi in scadere in special in masivele Carpatilor Occidentali.

LA MARE: Vremea va fi calduroasa. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 si 33 de grade, iar cele minime intre 22 si 26 de grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 23 si 26 de grade.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o atentionare meteorologica de cod galben ce vizeaza canicula si disconfort termic accentuat in intervalul 21 - 22 iulie in Bucuresti si alte 21 de judete din sudul si estul tarii. Potrivit meteorologilor, in zilele de sambata si duminica in regiunile sudice si estice canicula va persista, iar disconfortul termic va fi accentuat. Se vor inregistra frecvent valori de 36...38 de grade, iar in dupa-amiaza zilei de sambata, in jur de 39 de grade in extremitatea de sud a tarii.