Liderul eurodeputatilor crestin-democrati germani va initia procedura de suspendare a Romaniei din Consiliul European pentru "lipsa standardelor minime functionarii statului de drept".

Harta EuropeiFoto: Hotnews

Eurodeputatul Markus Ferber, presedinte al delegatiei Germaniei (CSU-CDU), din Parlamentul European, bun cunoscator al scenei politice romanesti, a declarat, in exclusivitate, pentru Adevarul, ca va initia demersurile pentru o sanctiune fara precedent impotriva Romaniei din cauza pericolelor care ameninta statul de drept.

"Sunt extrem de ingrijorat in legatura cu situatia din Romania. Ceea ce se intampla este impotriva spiritului si principiilor Uniunii Europene. Voi contacta Comisia Europeana si institutiile europene pentru a face toti pasii necesari in vederea suspendarii voturilor Romaniei din Consiliul European, pentru lipsa asigurarii standardelor minime functionarii statului de drept", a declarat Ferber.

Potrivit eurodeputatului german, procedura nu va fi una usoara, fiind nevoie de vot in Parlamentul European. Ferber se arata dezamagit de pozitia socialistilor si a liberalilor, care au refuzat o dezbatere in plen, la Strasbourg, pe tema situatiei din Romania. Intrebat daca, in astfel de conditii, monitorizarea Comisiei Europene asupra justitiei romanesti ar trebui continuata, eurodeputatul german a spus: "Categoric, da. Este necesar ca un control sa continue", a spus Ferber, referindu-se apoi si la nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro