Premierul Victor Ponta apare in lista participantilor la Consiliul European pusa la dispozitia presei (potrivit documentului atasat). Summit photo directory este o lista cu fotografiile liderilor europeni, pusa la dispozitie de biroul de presa al Consiliului, pentru ca jurnalistii acreditati sa recunoasca sefii de stat si de guvern participanti.

V. Ponta in lista ConsiliuluiFoto: Consiliul European

In dreptul Romaniei apare fotografia lui Victor Ponta, prezentat, fireste, ca premier al Romaniei.

Este un semn ca institutia europeana a luat ca participanta la Consiliul European delegatia in forma trimisa de premier.

Hotnews.ro a solicitat inca de dimineata explicatii Consiliului, insa raspunsul a fost ca se lucreaza la solicitare si in cursul dupa-amiezii va oferi lamuririle cerute.

Intre timp, Curtea Constitutionala a anuntat ca decizia sa prevede ca presedintele sa participe la Consiliul European.

UPDATE: Pe site-ul Consiliului exista si o alta lista de participanti, semnalata de cititorul tar1902, intr-un comentariu la acest articol. Pe acesta lista nu apare si premierul Victor Ponta. Motivul este simplu: este lista reuniunii care va succeda vineri Consiliul European, un praz de lucru cu liderii tarilor din zona euro. Cum Romania nu face parte din zona euro, este firesc ca ea sa nu se regaseaca pe lista.

Despre agenda intalnirilor de la Bruxelles de joi si vineri puteti citi si aici, in scrisoarea-invitatie a presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy.