Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a declarat vineri ca in conturile ministerului pe care il conduce a gasit foarte putini bani pentru reabilitarea si dezvoltarea retelei de drumuri nationale si autostrazi. El a dat exemplul lucrarilor de la Autostrada Transilvania si a explicat faptul ca nu a putut achita, in totalitate, catre compania americana Bechtel sumele de bani aferente lunii mai, relateaza Agerpres."In luna mai trebuia sa platim o factura de 240 milioane si am gasit in conturi doar 90 milioane", a explicat ministrul, aflat in comuna vranceana Andreiasu de Sus.

Ovidiu SilaghiFoto: Agerpres

Ministrul a mers in aceasta comuna pentru a vedea calamitatile produse pe DN 2M (Focsani- Andreiasu de Sus) de apele involburate ale raului Milcov, care au distrus o portiune din carosabil.

"Vom face lucrarile de reparatii aici, dar nu stiu ce solutii vom avea pentru repararea drumului. Sper sa reusim sa gasim banii la rectificare", a spus ministrul.

In ceea ce priveste reabilitarea DN 2D ministrul a explicat ca pentru continuarea lucrarilor pe parcursul acestui an se va face o anexa la contractul de executie, urmand ca lucrarile sa fie decontate in urmatorul exercitiu bugetar.

Referindu-se la guvernarea PDL, Silaghi a afirmat ca au existat ministri "care au bagat contracte in buzunar".

"La Bihor a fost semnat un contract, iar acum ministrul Dezvoltarii cauta contractul si nu-l gaseste nicaieri", a explicat Ovidiu Silaghi.