Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a anuntat, joi, ca a solicitat directiilor de sanatate sa evalueze situatia spitalelor. "Am solicitat primariilor si autoritatilor locale daca doresc sa infiinteze centre multifunctionale sau propun sa se redeschida activitatea de spital. Acolo unde s-a propus redeschiderea activitatii de spitalelor, am inceput sa trimitem un reprezentat al Ministerului Sanatatii care sa evalueze conditiile hoteliere si de dotare", a precizat Vasile Cepoi.

Potrivit ministrului, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si ai Casei de Asigurari vor face controale in 52 de unitati ca urmare a mai multor reclamatii cu privire la lipsa de medicamente si materiale sanitare. Ministrul a precizat ca este necesara si o transparenta in ceea ce priveste cheltuielile facute de unitatile spitaliceste. In plus, cele 67 de spitale care au fost deja inchise vor fi reevaluate.

Vasile Cepoi a aprecizat ca, pana in prezent, in urma controalelor reprezentantilor MS, s-au dat avize pentru redeschiderea spitalului din Buftea, a spitalul din Bumbesti - Jiu si a spitalului din Ocna Mures. In cursul zilei de joi, reprezentantul MS se afla la Darabani, jud. Botosani. Potrivit reprezentantului Ministerului, s-a solicitat deschiderea unor centre de sanatate multifunctionale in Constanta si la Baneasa.

In ceea ce priveste spitalul din Buftea, acesta va fi redeschis cu alta structura decat cea initiala, in principal cu activitate de obstetrica-ginecologie, cu spitalizare de o zi (fara internare).

content channel