Inspectorul sef al Inspectoratului Scolar Maramures, Mariana Pop, a anuntat ca demisioneaza din aceasta functie. "Doresc sa ma implic mai energic in campania locala, unde candidez din nou pentru o functie de consilier local in municipiul Baia Mare", a declarat aceasta pentru Agerpres. Tot de marti, 29 mai, Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea are un nou inspector general. Amintim ca in ultimele doua saptamani au avut loc schimbari si la conducerea altor sase inspectorate scolare judetene.

Maramures: Inspectorul sef al Inspectoratului Scolar a demisionat

Mariana Pop a anuntat ca demisioneaza de la conducerea Inspectoratului Scolar Maramures. "Ma gasesc intr-o situatie mai speciala si am decis ca e un pas onorabil sa demisionez din functia de sef al inspectoratului. Dupa terminarea mandatului oricum reveneam la catedra. In alta ordine de idei, doresc sa ma implic mai energic in campania locala unde candidez din nou pentru o functie de consilier local in municipiul Baia Mare", a declarat Mariana Pop, citata de Agerpres.

Aceasta a sustinut ca decizia de a demisiona este strict personala si nu are conotatii politice. Mariana Pop candideaza din partea PDL pentru un nou mandat de consilier local in primaria Baia Mare.

Tulcea: Un nou inspector scolar judetean

Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea are, incepand de marti, un nou inspector general, transmite Agerpres. Dumitru Damian, membru PSD, il inlocuieste in aceasta functie pe Doru Caprita, membru al PDL.

Dumitru Damian, noul inspector scolar general, a declarat ca "prioritatile mele imediate pe termen scurt sunt examenele de testare nationala, de bacalaureat, de titularizare si definitivat. In aceasta functie nu voi face politie politica, voi urma acelasi model ca si in alte tari, ca si in tara noastra - cand se schimba guvernul, fireste Guvernul va voi sa-si impuna echipa sa.

Agerpres scrie ca, printr-un ordin de ministru, detasarea profesorului de matematica Doru Caprita in functia de conducere a ISJ a incetat luni, 28 mai. Fostul inspector general a anuntat ca nu va contesta decizia Ministerului Educatiei, desi detasarea sa era valabila pana la data de 31 august 2012.

"Avand in vedere ca eram detasat si ca nu am ocupat functia prin concurs, este dreptul ministrului Educatiei sa decida cu privire la valabilitatea detasarii mele in aceasta functie. Nu voi contesta decizia", a afirmat fostul inspector general al ISJ, Doru Caprita.

Olt: Noul inspector scolar judetean anunta demiterea directorilor care fac politica in scoli

Mariana Gheorghe, fost inspector scolar al judetului Olt, a declarat vineri, 25 mai, ca a fost demisa "abuziv" si ca decizia de a fi schimbata are motive politice. "Faxul ce anunta demiterea mea a ajuns la ISJ Olt joi dupa-amiaza, in jurul orei 16,00, iar eu am ajuns la spital, in prima parte a zilei. Am fost demisa pentru ca nu am schimbat directorii de licee din Bals, asa cum isi doresc primarul Balsului si presedintele PNL Olt", a sustinut Mariana Gheorghe, citata de Agerpres.

Noul sef al ISJ Olt este Nicolae Draghici, consilier judetean liberal, care a mai condus institutia si in timpul guvernarii liberale, pana in 2009. Marti, 29 mai, acesta a anuntat ca ar putea avea loc schimbari la nivelul conducerii unor scoli din cauza ca respectivii directori se implica in campania electorala.

"Cand voi avea dovezile, se vor face schimbarile. Eu am avertizat ca in scoli nu trebuie sa se faca politica. Elevii nu trebuie implicati in politica", a spus Draghici.

Acesta a precizat ca si-ar dori sa aiba propria echipa de inspectori, insa ca nu crede ca acum este momentul schimbarii inspectorilor scolari, in conditiile in care se apropie examenele nationale.

Amintim ca saptamana trecuta au mai fost schimbati din functii inspectorii scolari generali din judetele Dambovita, Arad, Bacau, Alba, precum si inspectorul scolar general al Capitalei.

Citeste si: