Inspectorul scolar general al judetului Alba, Cornel Sandu, a declarat pentru HotNews.ro ca a solicitat Ministerului Educatiei eliberarea din functie incepand cu data de 1 iunie. "Mi-am depus demisia din solidaritate cu guvernul care a picat si pentru ca nu sunt de acord cu pozitia actuala a ministerului pe anumite probleme", a explicat acesta. Sandu a declarat ca si inspectorul adjunct Marcel Stan a demisionat.

"Am solicitat demisia incepand cu 1 iunie pentru ca Ministerul Educatiei sa aiba timp pentru a gasi o alta persoana, ca sa nu incurc la scoala si din solidaritate cu guvernul care a picat. Nu sunt de acord cu pozitia actuala a ministerului, sunt chestiuni care nu mi s-au parut corecte, mai ales referitor la licitatiile cu mobilierul pentru clasa pregatitoare", a declarat pentru HotNews.ro inspectorul scolar demisionar Cornel Sandu.

"Eu am alta parere, cand ai divizat licitatia pentru mobilier, garantez ca pretul va fi intre 3 si 5 ori mai mare decat s-ar fi abtinut prin licitatie centralizata. Si discutiile cu clasa pregatitoare nu mi se par principiale, sunt oameni care deja s-au inscris la concursuri si mi se pare chiar ok clasa pregatitoare. Pana la urma asta e optiunea mea", a precizat acesta.

In ce priveste organizarea Bacalaureatului, inspectorul demisionar a afirmat ca examenele se vor desfasura "fara niciun fel de probleme". "Avem totul la cheie, nu ne batem joc. Suntem cu toate temele la zi, dar avem o meserie si ne intoarcem la ea fara probleme", a precizat Cornel Sandu.

Citeste si: