Consilierul prezidential Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, a anuntat ca nu participa la intalnirea organizata de ministrul interimar Liviu Marian Pop referitor la invatamantul superior, la care este invitat si fostul ministru Ioan Mang. "Va multumesc pentru invitatia adresata. (...) Sper ca veti intelege domnule ministru ca imi este imposibil sa discut despre viitorul educatiei cu o persoana care a acumulat asupra sa evidentele unei fraude de furt intelectual fara precedent in Romania", a explicat Funeriu intr-o scrisoare deschisa remisa HotNews.ro. Nici fostul ministru Catalin Baba nu va fi prezent la intalnire, potrivit Agerpres.

Ministerul Educatiei a anuntat printr-un comunicat de presa ca organizeaza luni, 21 mai, la ora 12:00, o intalnire cu fostii ministrii ai Educatiei Daniel Funeriu, Catalin Ovidiu Baba si Ioan Mang, pe teme la zi din invatamantul superior.

Consilierul prezidential Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, a raspuns printr-o scrisoare deschisa urmatoarele:

"Stimate domnule ministru,

Va multumesc pentru invitatia adresata. Ca intotdeauna, apreciez dialogul onest. Tocmai pentru ca onestitatea este prima premisa a oricarui dialog la acest nivel, regret sa va informez ca in conditiile pe care le mentionati aceasta premisa nu este indeplinita.

Sper ca veti intelege domnule ministru ca imi este imposibil sa discut despre viitorul educatiei cu o persoana care a acumulat asupra sa evidentele unei fraude de furt intelectual fara precedent in Romania. De asemenea, domnule ministru, imi permit sa va aduc la cunostinta faptul ca orice influenta a acestei persoane asupra unor decizii luate la nivelul ministrului este de natura sa decredibilizeze actiunile dumneavoastra, atat in plan intern cat si in plan extern.

Inchei prin a reitera disponibilitatea la dialog institutional cu conditia punerii acestui dialog sub semnul onestitatii, cunoasterii problematicilor si despartirii de discutii politicianiste, toate aceste premise fiind astazi neindeplinite.

Cu cele mai bune ganduri si urari de succes,

Consilier prezidential,

Daniel P. Funeriu"

La intalnirea de la Ministerul Educatiei nu participa nici fostul ministru Catalin Baba, care a declarat pentru Agerpres ca se afla la serviciu la Cluj, unde are catedra. "Sunt la munca, la Cluj, imi desfasor activitatea de profesor universitar", a declarat Baba agentiei de presa citate.

La intalnirea cu ministrul interimar al Educatiei Liviu Pop participa doar fostul ministru Ioan Mang.