Un barbat a fost atacat de un leu, duminica, la Gradina Zoologica din Brasov. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Ciprian Sfreja, a afirmat ca victima are zgarieturi la fata si este in afara oricarui pericol, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, barbatul atacat de leu are zgarieturi la fata, iar la locul incidentului a ajuns o ambulanta al carei echipaj i-a acordat victimei ingrijiri.

Reprezentantii Politiei Brasov spun, la randul lor, ca barbatul, care are in jur de 30 de ani, a fost transportat la Spitalul Judetean, starea lui nefiind grava.

La Gradina Zoologica au mers politisti care au deschis o ancheta, urmand sa stabileasca in ce conditii s-a petrecut incidentul.

Directorul Gradinii Zoologice a declarat la Romania TV ca barbatul a ignorat semnul de avertizare, a trecut de barele de protectie si a "intaratat" leul cu un bat. Animalul, agitat, l-a zgariat.

Gradina Zoologica Brasov va fi inchisa de la 1 iunie pentru continuarea lucrarilor avand in vedere ca acesta este in curs de modernizare de anul trecut cu fonduri de la Ministerul Mediului, potrivit Agerpres.

Pana acum a fost construit spitalul veterinar, s-au modernizat o parte dintre alei si au fost construite unele noi. Avand in vedere ca vor fi executate lucrari de mare amploare, si pentru a nu pune in pericol viata vizitatorilor, autoritatile locale au hotarat inchiderea Gradinii Zoologice pana la sfarsitul anului.

Gradina Zoologica Brasov adaposteste peste 700 de animale si se afla in cartierul brasovean Noua.