Judecatoria Sectorului 2 a decis, joi, eliberarea din arest a lui Dinel Nutu, fost Staicu, in dosarul in care este judecat pentru prejudicierea Transgaz Medias, instanta admitand cererea acestuia de punere in libertate pe cautiune, anunta Mediafax.

Judecatorii au stabilit ca Dinel Nutu, fost Staicu, sa plateasca o cautiune de 50.000 de euro. Avocatul lui Dinel Nutu a facut dovada, la termenul de joi, ca a fost platita suma de 50.000 de euro stabilita drept cautiune, astfel ca instanta a admis cererea acestuia.

Decizia de eliberare din arest a lui Dinel Nutu in dosarul privind prejudicierea Transgaz Medias poate fi contestata la Tribunalul Bucuersti.

Dinel Nutu este judecat, alaturi de alte persoane, in dosarul in care este acuzat de "asociere in vederea savarsirii de infractiuni", in cazul prejudicierii Transgaz Medias.

In 22 februarie 2012, Curtea de Apel Bucuresti a anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare primita de Dinel Nutu, fost Staicu, intr-un alt dosar, privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor (BIR), in care acesta a fost judecat pentru complicitate la abuz in serviciu, dispunand anularea mandatului de executare a pedepsei.

Completul Curtii de Apel Bucuresti care a anulat sentinta lui Dinel Staicu si-a motivat decizia prin aceea ca in cazul acestuia a existat o dublare a procedurilor judiciare, totul incepand de la inregistrarea a doua sesizari cu acelasi obiect la Inspectoratul Politiei Romane-Bucuresti si Inspectoratul Politiei Judetene (IPJ) Dolj.

Curtea de Apel Bucuresti il condamnase definitiv, in 4 aprilie 2011, pe Dinel Staicu la sapte ani de inchisoare cu executare in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor, instanta reducand cu cinci ani pedeapsa primita de acesta la Tribunalul Capitalei.

Omul de afaceri a fost atunci de negasit, astfel ca instanta de executare a pedepsei l-a dat in urmarire nationala pe vechiul nume.

Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal de la 1 aprilie 2011, cand omul de afaceri si-a ridicat noua carte de identitate, insa autoritatile au fost informate de aceasta schimbare in 6 aprilie 2011, dupa ce, la cererea jurnalistilor, au cerut informatii de la Centrul National de Administrare a Bazelor de Date.

Astfel, in 7 aprilie 2011, Dinel Nutu a fost dat in urmarire internationala, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare.

Dinel Nutu a fost prins in 19 aprilie 2011, in localitatea Mako din Ungaria, acesta fiind incarcerat la Penitenciarul Rahova.