Titus Corlatean, ministrul nominalizat sa preia portofoliul Justitiei in Guvernul premierului desemnat, Victor Ponta, a declarat ca a discutat cu delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale despre "mecanismele de cooperare, de verificare si despre coduri", in intalnirea pe care a avut-o, sambata, la Banca Nationala.

"Discutiile au fost succinte, pentru ca a fost vorba despre Scrisoarea de intentie cu FMI si nu despre problemele justitiei in general. Au fost chestiuni legate de implementarea unor directive si termenele de implementare a directivelor europene.

Programul zilei de astazi a fost extrem de dinamic. Stabilisem o intalnire fireasca, pentru o tara cu democratie si normalitate, pentru a discuta despre dosarele cele mai importante cu fostul ministru de finante, dar din cauza sedintei de Guvern programul s-a bulversat si am ales aceasta modalitate - ospitalitatea oferita de Banca Nationala, pentru a discuta in liniste temele legate de mecanismele de cooperare, de verificare, de coduri, de implementare a lor si a fost un bun prilej pentru a pregati si asigura o continuitate a efortului Statului roman, pentru atingerea acestor obiective importante pentru Romania.

Este firesc ca Romania sa continue eforturile pentru a-si atinge obiectivele legate de o justitie care sa functioneze in parametri europeni. Termenii importanti sunt cei agreati cu partenerii nostri europeni si ceea ce este bun trebuie continuat", a spus Corlatean, citat de Agerpres.

Acesta a precizat, pe de alta parte, ca in discutiile de sambata au fost gasite modalitatile de renegociere a contractelor preferentiale din energie.

Dupa cum s-a convenit in discutiile de sambata, avute de ministrul Economiei, exista un termen de 10 zile pentru renegocierea acelor contracte, a aratat Corlatean.

"Exista analiza juridica prin care sa se sustina aceasta renegociere. Analiza a fost facuta, deci se poate", a spus ministrul nominalizat al Justitiei.

Acesta a precizat ca nu a fost abordat subiectul restituirii proprietatilor confiscate, in discutiile pe care le-a avut sambata.