Horia Georgescu si Bogdan Stan vor sustine, miercuri, interviul, cea de-a doua proba a concursului pentru functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), examenul fiind organizat de Consiliul National de Integritate (CNI), scrie Agerpres.

Horia Georgescu (actualul secretar general al ANI) si Bogdan Stan (director in cadrul ANI) au fost singurii candidati care au reusit sa treaca de examenul scris, organizat pe 5 martie, ei obtinand 79,93 puncte, respectiv 81,20 de puncte, peste baremul de 70 de puncte din 100 posibile.

De altfel, Horia Georgescu si Bogdan Stan au candidat inca de la inceput in tandem, in dorinta de a oferi o viziune comuna la conducerea ANI.

Pentru functia de presedinte al ANI a mai candidat Ion Ionel Garlesteanu, care a obtinut 48,33 puncte, iar pentru vicepresedinte au mai concurat Miklos Andras Lovasz (54,40 puncte) si Marius Balan (48,33 puncte).

Cea de-a doua proba, interviul, are ca obiective prezentarea viziunii manageriale a candidatilor si discutarea modului de implementare a acesteia si va fi structurat in trei parti: prezentarea candidatului si a activitatii profesionale, prezentarea planului de management si intrebari adresate candidatilor si raspunsurile acestora.

Membrii CNI pot adresa intrebari deschise candidatilor, in principal pe baza planului de management, prin care sa testeze indeplinirea criteriilor de evaluare stabilite in planul de interviu.

Accesul mass-media la desfasurarea interviului este permis numai cu acordul scris al candidatilor.

Interviul se noteaza cu puncte de la 1 la 100 de catre fiecare membru al Consiliului. Punctajul minim necesar promovarii interviului este 70 de puncte.

Punctajul final acordat la interviu se stabileste pe baza mediei aritmetice a punctajelor acordate de fiecare membru al Consiliului. Rezultatele la interviu se comunica prin afisare la sediul Agentiei, precum si prin publicare pe pagina de Internet a institutiei.