Comisia Europeana¬ va prezenta miercuri, la ora 11.30 (ora Romaniei), raportul tehnic privind evolutia reformei justitiei si progresele in lupta anticoruptie din Romania si Bulgaria, a anuntat un purtator de cuvant al CE marti, in briefingul de presa.

Este o evaluare tehnica, la sase luni de la raportul asupra MCV (mecanismului de cooperare si verificare), care va masura progresele facute si masurile implementate pe baza recomandarilor Comisiei, a spus purtatorul de cuvant al Comisiei.

Iintrebat daca este oportuna publicarea acestei evaluari acum, Olivier Bailly, purtatorul de cuvant in cauza, spus ca este un document foarte util si ca "va reprezenta o baza foarte folositoare pentru a continua discutiile cu noul guvern roman".

"Dupa cum stiti, acest Mecanism este bazat pe recomandarile facute in iulie anul trecut. Acest raport interimar va evalua progresele facute in ultimele sase luni, deci este destinat precedentuil guvern. Orice nou guvern va trebuie sa continue in acest ritm - recomandarile sunt facute in iulie, raportul interimar este in februarie, este firesc sa se pastreze cronologia prevazuta, oricare ar fi evenimentele din Romania", crede oficialul Comisiei.