Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat marti ca prelungeste atentionarea meteo de cod portocaliu pana miercuri seara, la ora 22. In aceasta perioada, in sudul si sud-estul tarii se vor produce intensificari ale vantului, zapada spulberata si troienita, iar vizibilitatea va fi redusa. Codul galben de ger persistent se prelungeste pana duminica dimineata la ora 10, pentru toata tara.

Codul portocaliu, prelungitFoto: ANM

Astfel, ANM a plungit pana pe 8 februarie, la ora 22, avertizarea de cod portocaliu emisa duminica.

In intervalul mentionat vantul va continua sa prezinte intensificari sustinute ce vor depasi la rafala 70...80 km/h in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Moldovei. In aceste regiuni zapada va fi spulberata si local troienita, iar vizibilitatea orizontala va scadea sub 50 m.

Pentru judetele Giurgiu, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova, Ilfov si municipiul Bucuresti, avertizarea cod portocaliu este valabila pana miercuri dimineata (miercuri, 08 februarie, ora 08).

Avertizarea de cod portocaliu a intrat in vigoare duminica, la ora 18 si era valabila pana miercuri dimineata.

De asemenea, codul galben de ger persistent se prelungeste pana duminica dimineata la ora 10.

ANM precizeaza ca in intervalul 08 februarie, ora 02 - 12 februarie, ora 10, in toate regiunile vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse in general între -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Cod Portocaliu: Sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger) Exista risc de viituri pe riurile mici.

Cod Galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.