19 persoane sunt blocate de miercuri pe A1, la kilometrul 38, iar alte 6 in zonele Afumati-Sindrilita si Popesti Leordeni-Cornetu, mai multe ambulante de transport victime multiple fiind trimise joi dimineata in acea directie pentru a-i prelua pe oamenii blocati in zapada, a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti, Alis Grasu, pentru Mediafax. Si in judetul Giurgiu, 300 de persoane sunt inzapezite pe DN 5 Giurgiu - Bucuresti, potrivit Agerpres.

Medicul Alis Grasu a precizat ca persoanele blocate in masini din zona Afumati-Sindrilita au putut sta peste noapte in scolile deschise special pentru ei, dar acestia au preferat sa ramana in masini.

Pe autostrada A1, tot la kilometrul 38 a ramas blocata de miercuri seara si o ambulanta de tip C fara pacient, care a acordat asistenta oamenilor ce au avut nevoie, a mai spus managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov.

O alta ambulanta a ramas blocata in zona Branesti - Islaz, echipajul, care a stat in frig intre 19.00 si 5.00, fiind nevoit sa paraseasca masina din cauza gerului, a adaugat Alis Grasu.

Pentru toate persoanele din zonele afectate vor pleca in aceasta dimineata ambulante pentru transportul victimelor multiple, a mai spus managerul SAB.

Sase drumuri nationale si 22 drumuri judetene din Giurgiu sunt blocate, traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, este restrictionat, iar aproximativ 300 de persoane sunt inzapezite pe DN 5 Giurgiu - Bucuresti.

''Sunt oameni blocati inca de aseara (n.r. miercuri) de la orele 18,00, pe drumul national Giurgiu - Bucuresti, in zona localitatii Calugareni si Uzunu, dupa ce TIR-uri goale au fost luate de vant si rasturnate. Doua sute de persoane au fost deblocate de jandarmi, iar alte trei sute urmeaza sa fie deblocate in operatiunile de salvare care au fost reluate astazi (n.r. joi). Sunt oameni in autocare care nu au la ei provizii de apa sau mancare, unora li s-a terminat combustibilul, o parte au fost adapostiti la scoala din Calugareni, altii au fost adusi de jandarmi in dube la Giurgiu'', a declarat, joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Giurgiu, Cristian Suta.

Mai sunt blocate persoane pe DN 5 B in zona Vlasin Ghimpati, DN 61 in zona Milcovatu-Bucsani, DN 41 in zona Daia - Prundu, DN 5 A la Mironesti, DN 5 C Giurgiu-Zimnicea si alte 22 de drumuri judetene.

Pe calea ferata Giurgiu-Videle nu se circula, iar masinile care intra in tara sunt directionate catre parcarile adiacente din zona pentru ca DN 5 Giurgiu - Bucuresti este blocat.