Circulaţia se desfăşoară duminica dupa-amiaza în condiţii de iarnă pe mai multe artere rutiere din ţară, în special pe unele drumuri naţionale secundare: DN13E Zagon – Barcani (Covasna), DN67D Obârşia Cloşani – Valea Cernei (Mehedinţi), DN7A Voineasa – Obârşia Lotrului (Vâlcea), DN7A Groapa Seacă – Jieţ (Hunedoara), DN11B Târgu Secuiesc (Covasna) – Cozmeni (Harghita), DN13B Praid – Joseni (Harghita), DN7C Piscu Negru (Argeş)/Sinaia, Cheia (Prahova). Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, traficul este blocat de cateva ore între localităţile Basarabi( kilometrul 188) şi Agigea (kilometrul 203), din cauza viscolului şi a zăpezii, anunta Centrul Infotrafic.

In judeţul Braşov, începând cu ora 14:50, traficul rutier a fost deviat de pe DN 1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, din cauza aglomeratiei. Pentru a se evita eventualele ambuteiaje de pe DN1A, la intervale de 30 de minute, se va circula alternativ şi pe DN1.

Pe DN 1, pe tronsonul Predeal – Buşteni – Sinaia, pe sensul de mers către Bucureşti, se circula ingreunat din cauza numarului mare de masini. Foarte mulţi turişti se plimbă cu autoturismele între staţiuni, alţii pornesc spre casă, iar trecerile pentru pietoni sunt intens folosite, mai ales la Buşteni. La Predeal, cel mai greu se circulă în intersecţia cu drumul către zona Clăbucet.

De asemenea, poliţiştii braşoveni au luat măsura restricţionării traficului dinspre Braşov către Poiana Braşov, pe DN 1E, deoarece parcările din staţiune sunt pline. Accesul către Poiana Braşov este permis pe măsură ce alte autovehicule părăsesc staţiunea.

"Conducătorilor auto care pornesc din zona Bran-Moieciu, le recomandăm să circule pe DN73 Braşov – Piteşti, apoi pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, întrucât în Predeal, la intersecţia DN73A (Râşnov – Predeal) cu DN1 traficul se desfăşoară cu dificultate", anunta Centrul Infotrafic.

In zonele in care ninge, conducatorii auto sunt sfatuiti sa păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de vehiculele dinainte, să folosească luminile de întâlnire şi ziua pe toate categoriile de drumuri, să nu se lanseze în efectuarea depăşirilor fără a se asigura temeinic, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă ori polei, să nu bruscheze comenzile vehiculului şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.