Traian Igas a declarat, miercuri seara, ca structurile aflate in subordinea Ministerului de Interne "s-au pregatit foarte bine" pentru mitingul de joi, organizat de USL, dar si pentru protestul zilnic din Piata Universitatii.

"Ne-am pregatit foarte bine pentru ziua de maine (joi-n.r.). In aceasta seara am avut o ultima analiza si maine dimineata vom discuta din nou. Incercam sa asiguram conditii de participare a tututor celor care vor veni din tara.

Sper ca modul de manifestare sa fie decent. In aceste conditii nu avem nimic de reprosat partidelor daca vor sa faca acest lucru, doar ca legea trebuie respectata, iar daca au pretentia ca ei sa fie respectati ei trebuie sa respecte legea", a spus Igas, dupa ce a fost intrebat daca are emotii pentru acele manifestatii, scrie Mediafax.

"N-as spune ca am emotii", a raspuns Igas, care a venit miercuri seara in Piata Universitatii, pe partea Teatrului National unde mai erau putini manifestanti.

El a stat de vorba calm cu oamenii, raspunzandu-le si invitandu-i la Ministerul de Interne pentru a continua discutiile.

Actiunea de protest a USL, denumita "miting pentru libertate", la care sunt asteptate sa participe 10.000 de persoane, incepe la ora 15.30, la Arcul de Triumf, de unde manifestantii pleaca in mars pe Soseaua Kiseleff, pana in apropierea sediului Guvernului, unde raman pentru miting pana la 18.00.