Municipiul Cluj-Napoca este primul oras din Romania in care a fost editata o harta in sistem tridimensional care prezinta cele mai importante obiective turistice situate in centrul urban istoric, anunta Agerpres. Primaria Cluj-Napoca a informat, miercuri, ca harta a fost realizata de compania Schubert & Franzke - cel mai important realizator de harti din Romania - si va fi oferita gratuit turistilor prin Centrul de Informare Turistica. Tiparirea hartii a fost sustinuta financiar de companii locale.

Cele 16 obiective prezentate in sistem 3 D si descrise in limbile romana si engleza sunt Gradina Botanica, Muzeul National de Arta, Casa Matei Corvin, Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, Biserica Reformata si statuia 'Sfantul Gheorghe ucigand balaurul', zidurile Cetatii, Biserica Romano-Catolica 'Sfantul Mihail', ansamblul statuar Matei Corvin din Piata Unirii, Turnul Croitorilor, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Universitatea 'Babes-Bolyai', Cetatuia, Parcul Central 'Simion Barnutiu' si vechiul Cazino, Piata Muzeului, Colectia de Istorie a Farmaciei, Teatrul National 'Lucian Blaga' si Opera Nationala Romana.

Pe harta sunt redate grafic si alte obiective turistice, precum Casa Tranzit, stadionul Cluj Arena, Turnul Pompierilor, statuia lui Mihai Viteazul, Teatrul si Opera Maghiara de Stat si cladirea Primariei.

Harta in sistem tridimensional face parte din setul de materiale publicitare pe la municipalitatea le prezinta la standul propriu de la Targul international de turism de la Madrid - FITUR 2012, care si-a deschis portile miercuri si se va incheia in 22 ianuarie.