Medicul Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul "Sfantul Spiridon", a declarat ca a fost, marti, la Palatul Cotroceni, unde i-au fost cerute un CV si informatii despre ce stie sa faca, potrivit Mediafax. Deputatul independent afiliat UNPR a precizat ca nu a discutat despre preluarea functiei de subsecretar de stat dupa plecarea lui Raed Arafat.

In vizita la Ministerul Sanatatii, deputatul Tudor Ciuhodaru a explicat la intrarea in sediul institutiei ca a fost si la Cotroceni.

"Am fost solicitat sa contribui la proiectul legii. Am fost invitat la Presedintie de dimineata (n.r. marti dimineata), am discutat despre sistemul de urgenta, mi-a fost solicitat CV-ul si informatii despre ce stiu sa fac ", a declarat Tudor Ciuhodaru.

Intrebat daca i s-a propus preluarea functiei de subsecretar de stat dupa plecarea lui Raed Arafat din Ministerul Sanatatii, Ciuhodaru a spus ca nu s-a discutat despre o astfel de eventualitate, adaugand ca deocamdata nu poate sa ocupe functia deoarece este incompatibil, fiind si deputat de Iasi.

"Ar fi onorant pentru mine, dar mai important este sa realizam un sistem bun pentru pacient. Sunt multe lucruri care pot fi spuse, dar nimeni nu detine adevarul absolut", a adaugat Ciuhodaru.

Deputatul afiliat UNPR a precizat ca a primit o solicitare de la ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, pentru a discuta despre proiectul Legii sanatatii. "Am citit aceasta lege, este o lege perfectibila care ofera mai multe sanse unui pacient din serviciul de urgenta", a mai spus Ciuhodaru.

Referitor la afirmatiile presedintelui Traian Basescu facute luni seara, intr-o emisiune de televiziune, Ciuhodaru a spus ca nu a urmarit declaratiile, dar ca trebuie puse in fata interesele pacientului, "si nu interesele cuiva care conduce dintr-un cotlon din minister".

Intrebat daca sustine obiectiile lui Raed Arafat la proiectul Legii sanatatii, Ciuhodaru a evitat sa dea un raspuns clar, spunand doar ca sunt si alti specialisti in sistem si multi dintre ei l-ar dori altfel.

"Suntem in democratie, exista un sistem concurential. Eu cred in sisteme care functioneaza in interesul pacientilor. Orice sistem este perfectibil", a adaugat Ciuhodaru.

Acesta a adaugat ca, in opinia sa, noua lege trebuie sa aiba o sansa si de aceea si-a oferit serviciile. "Sunt un politician incomod, sunt un medic incomod, m-au dat afara din partide pentru ca mi-am spus punctul de vedere. Asta voi face si astazi la Ministerul Sanatatii", a mai spus Ciuhodaru.

El a precizat ca este un admirator al lui Raed Arafat din perioada in care a creat sistemul de urgenta insa a refuzat sa comenteze decizia acestuia de a demisiona. "Doresc sa ramana alaturi de mine sa facem acest sistem sa functioneze", a mai spus Ciuhodaru.