Premierul Emil Boc a anuntat miercuri, la sedinta de Guvern, ca Executivul a atins "fara probleme" tintele macroeconomice propuse pentru 2011. Cresterea economica a fost de "aproape 2%" - fata de tinta de 1,5% propusa, iar tinta de deficit bugetar de 4,4% a fost atinsa.

  • "Am reusit sa indeplinim fara probleme indicatorii propusi de crestere economica si deficit bugetar pentru anul 2011. Cresterea economica pentru 2011 va fi aproape de 2%, deci peste ceea ce ne-am propus de 1,5%, iar tinta de deficit bugetar de 4,4% a fost respectata. (...) Este o dovada de seriozitate si credibilitate a Guvernului in contextul european nu foarte optimist, context european inca macinat de criza datoriilor suverane si a deficitelor excesive si de furtunile de pe pietele financiare", a afirmat premierul Emil Boc.

Pentru 2012 locurile de munca si investitiile reprezinta prioritatea cea mai importanta a Guvernului, a spus Emil Boc.

Emil Boc a mai spus ca Guvernul isi propune pentru 2012 ca gradul de absorbtie a fondurilor europene sa fie de minim 20%. El a anuntat ca in acest an exista doua reforme care se vor afla in proces de derulare: reforma companiilor de stat si reforma sanatatii.

  • "Obiectivul nostru este de a aduce in Romania 6 miliarde de euro, ceea ce va face ca gradul de absorbtie a fondurilor europene sa fie de minim 20%  in 2012, cele 6 miliarde de euro contribuind decisiv la sustinerea cresterii economice, in contextul in care, din nefericire, in Uniunea Europeana exista chiar si posibilitatea revenirii in recesiune, in special in zona euro", a spus primul-ministru, precizand ca Guvernul va urmari cu atentie cheltuirea cu eficienta si transparenta a resurselor bugetare pentru investitii.

"Romania nu are alta sansa decat sa ramana credibila, prudenta si responsabila in plan international", a mai spus Boc.

Reamintim ca Romania si-a asumat aceste tinte macroeconomice in cadrul acordului semnat cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala.